Skip to content
Upcoming

Stüssy en CDG brengen samen een nieuwe collectie uit

23 september 2021 17:00
Stüssy en CDG brengen samen een nieuwe collectie uit

Stüssy en Comme Des Garçons komen voor de derde keer bij elkaar en brengen samen de Stüssy x CDG collectie uit. De collectie zit vol met stijlvolle kledingstukken die perfect aansluiten op items uit de voorgaande samenwerking.

EERDERE SAMENWERKINGEN

De reeks aan samenwerkingen begon allemaal tijdens het 40-jarige jubileum van Stüssy. Om het 40-jarig bestaan te vieren besloot het merk samen te werken met het Japanse bedrijf Comme Des Garçons. In 2020 bracht het duo de Stüssy x CDG Varsity Jacket uit.

Het kledingstuk is volledig zwart met het CDG en Stüssy logo op de borst. Verder bevat het varsity jack een aantal kenmerkende elementen die naar de twee merken verwijzen.

Zo kun je onder andere op de mouwen van de jas een paar kledingstukken vinden. Dit geeft ons een terugblik naar het begin van Stüssy, toen het merk vanuit een auto zijn producten verkocht op het Laguna Beach.

Ten slotte vind je op de rug een zwart figuurtje dat een surfboard vasthoudt waarop het CDG logo te vinden is.

Image by Stüssy

Een jaar later kwamen de twee merken weer bij elkaar en voegden een speciaal item aan hun samenwerking toe. Tijdens de samenwerking raakte Stüssy en Comme Des Garçons geïnspireerd door de stad California, de stad waar het merk Stüssy vandaan komt.

De twee brachten samen de Stüssy x CDG ‘Laguna Beach’ parfum in februari 2021 uit en vernoemde deze naar het populaire strand in Californië. Het luchtje heeft een transparant flesje waarop het Stüssy logo in het zwart gedrukt is.

Image by Stüssy

DE STÜSSY X CDG COLLECTIE

Nu schuiven de twee merken voor de derde keer samen aan tafel en brengen de Stüssy x Comme Des Garçons collectie uit. Deze collectie bestaat uit een coaches jacket, een hoodie en twee t-shirts.

COACHES JACKET

Stüssy x CDG Coaches jacket front
Stüssy x CDG Coaches jacket front

Het eerste kledingstuk uit de samenwerking is de Stussy x CDG Black Coaches Jacket. De regenjas is volledig zwart, met op de borst het Stüssy embleem. Onder het embleem is het CDG logo in het wit geplaatst. Verder is het kenmerkende “No. 4” van Stüssy ook op de borst te vinden. Dit detail verwijst naar de rijke geschiedenis van het merk.

Ten slotte is er op de achterkant een tof design te vinden. Hier staat het CDG en Stüssy logo in het zwart geprint. Over de twee logo’s heen is een Griekse zuil te vinden, deze is wit van kleur.

Stüssy x CDG Coaches jacket back
Stüssy x CDG Coaches jacket back

HOODIE

Stüssy x CDG Hoodie front
Stüssy x CDG Hoodie front

Het tweede item uit de collectie is de Stüssy x CDG Hoodie. Aan de voorkant is het CDG en Stüssy logo onder elkaar gezet. Deze komen in een zwart kleurtje.

Daarnaast heeft de capuchon van de hoodie een witte veter. Aan de binnenkant van de hoodie is het witte Stüssy x CDG tag op de kraag te vinden.

Wanneer je de hoodie omdraait, vind je op de achterkant een printje. Dit printje hebben wij al eerder voorbij zien komen op de Stüssy x CDG Varsity Jack uit 2020.

Op het printje is een figuur te vinden met een surfboard. Op het surfboard is het CDG logo te vinden. Als afsluiter staat ‘Stüssy” onder het figuurtje in het zwart geschreven.

Stüssy x CDG Hoodie back
Stüssy x CDG Hoodie back

T-SHIRT

Stüssy x CDG T-shirt black
Stüssy x CDG T-shirt black

Daarnaast hebben wij ook de Stüssy x CDG T-shirt. Aan de voorkant van het T-shirt zien we drie verschillende Stüssy logo’s in het wit. Hierboven is het CDG logo te zien. Aan de onderkant zien we het “No. 4” detail weer verschijnen.

Daarnaast is het T-shirt ook verkrijgbaar in het wit. Het shirtje neemt dezelfde design mee als het zwarte shirtje, alleen is het print op deze T-shirt zwart.

Stüssy x CDG T-shirt white
Stüssy x CDG T-shirt white

THE DROP

Houd je agenda in de gaten want de Stüssy x CDG collectie zal op vrijdag 24 september 2021 om 10:00 uur gereleased worden. De kledingstukken uit deze collectie zullen niet alleen verkrijgbaar zijn op de website van Stüssy en Comme Des Garçons, maar ook in de geselecteerde winkels van de twee merken.

Tot zover de Stüssy x CDG collectie. Ben jij benieuwd welke andere collecties binnenkort gereleased worden? Download dan de Sneakerjagers app en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date