Skip to content
Newsfeed

Studentenatleten worden betaald door exclusieve Oregon Air Jordan 8

17 december 2021 12:00
Studentenatleten worden betaald door exclusieve Oregon Air Jordan 8

Studentenatleten van de Universiteit van Oregon mogen hun exclusieve Oregon Air Jordan 8 veilen. Alle sporters krijgen even veel geld uitbetaald. Normaliter worden de universiteitsatleten niet betaald, wat voor een hoop commotie zorgt in de Verenigde Staten.

Het veilen van producten en de opbrengst daarvan houden op deze manier was verboden. Door een aanpassing in het reglement werd het mogelijk voor NCAA atleten om via een omweg toch geld te verdienen voor de inzet die zij verrichten.

StockX verzorgt de veiling in samenwerking met Division Street, een agentschap dat werkt met Oregon studentenatleten aan NIL deals. Division Street is opgericht door Oregon alumni, waaronder Nike oprichter Phil Knight.

De Oregon Air Jordan 8 heeft wit, zwart en groen op het bovenwerk. Op de tong staat het eendenlogo van de universiteit in het zwart, om de zwarte atleten van de school te eren. De American Football spelers hebben allemaal een eigen paartje, maar voor de veiling werden er honderd extra ontworpen.

Wil jij altijd en overal op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je onze blogs lezen, de releasekalender checken en tot en met 24 december meedoen aan onze dagelijkse giveaways van de adventskalender.

Oregon Air Jordan 8