Skip to content
Upcoming

Stormzy x adidas Originals Sobakov

26 juni 2019 13:56
Stormzy x adidas Originals Sobakov

De Engelse rapper Stormzy is opnieuw de samenwerking aangegaan met adidas Originals. Eerder brachten adidas en Stormzy samen een collectie uit van trainingspakken en t-shirts. Nu komt er op 1 juli de Stormzy x adidas Originals Sobakov uit.

Stormzy’s geschiedenis

Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. beter bekend als Stormzy is een Engelse rapper, geboren op 26 juli 1993 in London. Op 11 jarige leeftijd begon Stormzy al met rappen bij een lokaal jongeren centrum. Door het freestylen op klassieke grime beats in de ‘Wicked Skengman’ serie werd Stormzy bekend. In juli 2014 bracht Stormzy zijn debuut EP uit genaamd ‘Dreamers Disease’. Op 22 oktober 2014 won hij de prijs ‘Best Grime Act’ bij de MOBO Awards. Vervolgens bleef Stormzy maar muziek uitbrengen en werd zijn bereik steeds groter.

In april 2016 bracht Stormzy het nummer ‘Scary’ uit en liet toen een lange periode niks meer van zich horen. Na een jaar afwezig te zijn geweest verschenen er in London vele billboards met quotes en de hashtag #GSAP 24.02. Dit was een aankondiging van een nieuw album dat hij uitbracht op 24 februari 2017 genaamd ‘Gang Signs & Prayer’. Het album debuteerde als #1 in de UK Album Charts op 3 maart 2017.

Billboard van de aankondiging van Stormzy’s nieuwe album

Op 24 november 2017 bracht Stormzy in samenwerking met adidas Originals een deel van de SPRT collectie uit. De collectie ontstond uit de gedachte om urban youth en creativiteit te simuleren en te promoten. Daarnaast werd de sportswear norm naar een hoger level gebracht en werd de collectie geïnspireerd op Stormzy’s London roots. Het trainingspak uit de collectie bestaat uit 3 verschillende colorways. De trainingspakken rocken een Flamestrike design, met een knipoog naar adi apparel uit de jaren ’90 en ’00. Ook bevat de SPRT collectie over een Stormzy Radkin trainingspak. Dit pak is gemaakt van reflecterend zilver materiaal.

Stormzy x adidas Originals Sobakov | EE8784

Nu komen Stormzy en adidas Originals opnieuw met een samenwerking. Bij deze samenwerking hebben de twee gekozen voor een sneaker. Het gaat om het ‘Sobakov’ model. Dit keer word het op voetbal geïnspireerde model gekleed in een stijlvolle upper, gemaakt van zwart fluweel suède. Over de upper lopen de 3 kenmerkende adidas stripes. Echter beginnen deze stripes in een zwarte kleur en worden ze doormiddel van een gradient wit van kleur achterop de hiel. Ook de veters beschikken over de kleuren zwart en wit. De hele schoen word één geheel door een aangepast tong label bovenop de veters tot aan de tong. Deze tong label beschikt over een camouflage print. Ook bevat het lipje op de hiel over een camouflage print. Een ander mooi detail is het inlegzooltje met het #Merkey logo. Als finishing touch is de outsole doorzichtig gemaakt zodat je de iconografie van Stormzy kan zien in een gele kleur.

Op 1 juli 2019 komt de Stormzy x adidas Originals Sobakov sneaker uit bij Solebox. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €120,-. Benieuwd naar foto’s van de sneaker? Scroll dan naar beneden! Vergeet niet om dagelijks Sneakerjagers in de gaten te houden om up-to-date te blijven van het laatste sneaker nieuws!


Stormzy x adidas Sobakov 'Black'

EE8784 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders
Stormzy x adidas Originals
Stormzy x adidas Originals
Stormzy x adidas Originals
Images by Solebox