Skip to content
Upcoming

StockX komt met eigen exclusieve NFT ‘s

19 januari 2022 18:00
StockX komt met eigen exclusieve NFT ‘s

StockX komt met hun eigen exclusieve NFT’s. De Non Fungible Tokens zijn exclusief op StockX te verkrijgen en verkopen. Het hebben van deze online kunstwerken is tegenwoordig erg in trek en ook StockX doet hieraan mee. Zo kun je nu al de eerste sneakers in NFT-vorm kopen.

De wereld van NFT’s

Voor wie nog niet bekend is met de wereld van NFT’s, NFT is kort voor Non Fungible Token. Een NFT is als het ware een digitaal bewijs dat aantoont dat jij de eigenaar van dit stukje data bent. NFT’s komen in de vorm van kunstwerken of in dit geval sneakers. Je kunt de tokens niet aanraken of vasthouden, maar wel bewijzen dat de digitale werken van jou zijn en van jou alleen.

Bored Ape Yacht Club
Foto van Bored Ape Yacht Club

Sinds 2021 is het traden in NFT’s erg populair geworden. Rappers en artiesten gaan mee in de trend en komen met hun eigen tokens. Ook de NFT collectie ‘Bored Ape Yacht Club’ is in korte tijd een erg grote speler geworden en staat bekend om hun werken van cartoon-achtige apen.

Deze tokens gaan zodanig hard, dat rapper Eminem zo’n 400 duizend dollar voor neerlegde. Ook rapper Gunna ging mee in de trend en betaalde 300 duizend dollar voor het laten tatoeëren van een Bored Ape Yacht Club NFT. Begin januari 2022 legde ook Takeoff van hiphop groep Migos duizenden euro’s neer voor een werk van de NFT-collectie.

StockX NFT’s

In korte tijd is het hard gegaan met het traden van Non Fungible Tokens. Zo speelde ook Nike mee met de trend en nam het bedrijf eind december 2021 het NFT-collectiles RFTKT over. RTFKT staat bekend om hun online kunstwerken van sneakers en ontwerpt nu samen met Nike digitale kunstwerken. Nu komt StockX met hun eigen NFT’s.

StockX NFT
StockX NFT Air Jordan 3 A Ma Maniére
StockX NFT

De StockX NFT’s zijn exclusief op de site van StockX te kopen en verkopen. Hierbij zijn de digitale werken gekoppeld aan een real-life sneaker. Wanneer je investeert in een NFT, koop je een online bewijs van de sneaker in kwestie. Hiervan krijg jij de exclusieve gegevens die aan kunnen tonen dat jij de eigenaar bent van de Non Fungible Token.

De tokens worden na betaling meteen overgemaakt. Het interessante aan het hebben van een NFT, is het traden ervan. Zo kunnen de tokens in koers stijgen en kan jouw NFT in korte tijd ineens het verdrievoudigde waard zijn. Hierbij is het op tijd flippen van jouw NFT bepalend.

Het hebben van een StockX NFT

StockX NFT

Elke Non Fungible Token wordt in de blockchain geslagen. Hierdoor krijgen de eigenaars de kans om te investeren in hun token en in de huidige cultuur. Ook kunnen de de eigenaren van de StockX NFT’s exclusieve toegang krijgen tot StockX releases, promoties en evenementen.

Momenteel kun je op StockX al verschillende NFT’s van verschillende sneakers kopen en verkopen. Modellen als de Nike Dunk Ben & Jerrys ‘Chunky Dunky’ en de adidas Forum Low in samenwerking met Bad Bunny zijn nu al als tokens te kopen.

Ook kan je op de site van StockX inschrijven om zo op de hoogte te blijven van de laatste NFT’s. In de toekomst wilt StockX hun aanbod aan NFT’s uitbreiden.

StockX NFT