Skip to content
Upcoming

Staple X Nike SB Dunk Low ‘Panda Pigeon’ komt eraan

14 januari 2019 10:55
Staple X Nike SB Dunk Low ‘Panda Pigeon’ komt eraan

De derde Staple X Nike SB Dunk Low komt eraan. De ‘Panda Pigeon’ zal in week 2 van januari op verschillende manieren uit gaan komen.

Nike SB en Jeff Staple hebben met de eerste SB Dunk in 2005 voor een ‘revolutie’ gezorgd binnen de sneakerwereld. Dat de sneaker populair zou worden wist men wel, maar de sneaker werd direct extreem populair. Dit zorgde voor chaos tijdens de release en de resell prijzen waren, en zijn nog steeds, extreem hoog. Op StockX is de laagste prijs een slordige €13.000,- In 2017 kwam er een vervolg op deze samenwerking doormiddel van de ‘Black Pigeon’. De derde en aanstaande sneaker is gebaseerd op een destijds afgewezen sample.

Nadat Jeff Staple uit zijn kantoor ging verhuizen kwam hij de afgekeurde sample tegen. Hij besloot deze op de foto te zetten en te delen via social-media. Bij de foto stond de tekst: Rejected sample 🐼 + 🐦? Binnen een zeer korte tijd werd de foto overal gedeeld. Ook bij Nike hadden ze dit door en vroegen Jeff om de foto offline te halen. Niet omdat ze boos waren, maar om er iets mee te gaan doen.

Zo gezegd, zo gedaan. De sneaker is hierna niet heel veel meer aangepast. De outsole is doorzichtig, hier onder zie je dan ook de kranten koppen die geschreven zijn na aanleiding van de eerste Pigeon release in 2005. De colorway is een referentie naar de panda, die volgens Jeff de onofficiële mascotte van China is. Aangezien hij zelf Chinese roots heeft werd het dus de ‘Panda Pigeon’.

De release van de sneaker

De release van deze sneaker word opgedeeld in 6 verschillende releases. Zo is op 6 januari de NTWRK Pre-order geweest. Op 12 januari word de sneakers bij skatestores verwacht die een Quickstrike account hebben. Op 15 januari zal de sneaker via Nike SNEAKRS uitkomen!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Staple X Nike SB Dunk Low ‘Panda Pigeon’

Releasedatum: 15.01.2019
Prijs: €95,-
Colorway: Black/White
Stylecode: BV1310-013
Bekijk hier de storelist>>

Pictures by: Hypebeast