Upcoming

De Soulland x Nike SB Blazer Mid ‘FRI.day 03’ heeft eindelijk een releasedatum

16 november 2019 12:00
De Soulland x Nike SB Blazer Mid ‘FRI.day 03’ heeft eindelijk een releasedatum

We wachten met zijn allen al langere tijd op de Soulland x Nike SB samenwerking. De merken zijn samengekomen om een opvallende, gewaagde Nike SB Blazer Mid neer te zetten. Dit is hun zeker gelukt en de sneaker zal op 22 november 2019 exclusief in Europa en Japan uitkomen.

Het Deense merk, Soulland, werd in 2002 opgericht door Silas Adler. Het duurde even voordat Soulland vaste voet kreeg in de markt, maar ondertussen hebben ze al een behoorlijk bereik. Dit blijkt ook maar weer uit de samenwerking met Nike SB die onderweg is. Het merk is een echt symbool geworden van een nieuw, progressief karakter in de modewereld.

De oprichter, Silas Adler, wilde een merk creëeren dat zijn eigen persoonlijke smaak vertegenwoordigde. Tijdens de oprichting van het merk koos Adler voor een patriottische naam. De naam van het merk is vernoemd naar een eiland dat ligt in Denemarken, genaamd Sjælland.

Soulland x Nike SB Blazer Mid ‘FRI.day 03’ | Closer Look

De langverwachte samenwerking tussen Soulland x Nike SB werd voor het eerst gezien tijdens de Copenhagen Fashion Week. Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van ultradun leer in de kenmerkende Soulland stijl. Verder is de upper verwerkt in een opvallende, gewaagde zandachtige slangenhuid. Verder siert een medium sized Swoosh op de zijkanten van de upper. Op de achterkant van de sneaker bevindt zich chenille Swoosh die extra textuur. Op de witte veters zijn allerlei spikkels te vinden met een rood uiteinde. Als finishing touch is de tong gemaakt van schuim met hierop een lederen patch.

Op 22 november 2019 zal de sneaker exclusief uitkomen in Europa en Japan via Nike. Check onze Releasekalender voor alle aankomende sneaker releases en scroll naar beneden voor nieuwe foto’s van de sneaker.


Soulland x Nike SB
Soulland x Nike SB
Images by @nikesbornothing

The Turnover