Skip to content
Watch

Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast aflevering 10 staat online!

12 december 2019 15:41
Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast aflevering 10 staat online!

Vanaf nu kun jij kijken of luisteren naar de tiende aflevering van Sneakerjagers ‘On Air’ de poscast. Valerio en Non krijgen in deze aflevering weer twee geweldige gasten aan tafel in onze studio in Amsterdam.

Tim Beumers

De activiteiten van Tim, voorheen bekend als rapper en duizendpoot bij FunX, zijn er te veel om op te noemen. Je kunt hem vragen voor audiovisuele producties, brand activation, copywriting en strategische vraagstukken maar ook als DJ en MC, producer van drum&bass, dubstep, hip-hop en house. Presentator of gespreksleider nodig voor een pittige discussie met veel publiek? Bel Tim! Ondertussen is hij ook nog commissielid van podiumkunsten in Rotterdam en werkt hij aan jongerenprojecten voor de provincie Overijssel.

Tim Beumers ‘On Air’ de podcast
Tim Beumers ‘On Air’ de podcast

En dan zijn liefde voor sneakers! Dat gaat, zoals zo veel bij Tim, erg ver! Omdat hij zelf maat 47,5 heeft (maat ‘kano’ noemt hij het zelf) is hij van nature al een sneakerjager. Want wie verkoopt die maat in de paartjes die hij tof vindt? Een probleem dat een hobby is geworden. Je komt Tim vaak tegen in verschillende sneakerforums waar hij zijn heerlijke en eerlijke feedback geeft op recente releases en gebeurtenissen in de sneakerscene. Tim is ook nauw betrokken en medeorganisator van Sneakerness.

Menno van Meurs

Gemiddeld hebben Nederlanders 5,4 spijkerbroeken in de kast liggen en dat is in Europa erg veel. De denimcultuur in Nederland is groot en de denimscene is minstens net zo fanatiek als de sneakerscene. De twee werelden hebben zelfs opvallend veel raakvlakken. De absolute top retailer als het gaat om denim is op dit moment zonder enige twijfel Tenue de Nîmes.

Sneakerjagers ‘On Air’

Menno, die twee studies op zak heeft koos direct na school voor het avontuur en startte in 2008 zijn ‘Tenue’ Een gespecialiseerde denim boutique waar het enkel en alleen maar gaat om bezoekers kwaliteit te laten ervaren. Zijn stellige overtuiging: ‘quality will prevail’ is vanaf dag 1 het uitgangspunt. Voor veel, snel en cheap is absoluut geen ruimte. De prijswinnende formule is inmiddels wereldberoemd en heeft veel internationale klanten die altijd hun ‘holy grail’ op denimgebied kunnen vinden in de winkel van Menno.

Sneakerjagers ‘On Air’
Sneakerjagers ‘On Air’

En dan sneakers: in 2016 was daar de Tenue de Nîmes X Converse Indigo Dyed collaboration. Die samenwerking kreeg in 2018 een vervolg met de All Star 70 Hi Blue&White. Menno vertelt in de podcast uitgebreid over dit avontuur en zijn interesse in authentieke sneakers. Tenue de Nîmes heeft twee winkels in Amsterdam, aan de Elandsgracht en de Haarlemmerstraat. Als je dus Amsterdam bezoekt en de echte jeans experience wil ervaren ga dan zeker langs.

De 10e  aflevering van Sneakerjagers ‘On Air’ is te beluisteren of te zien op Spotify, Apple podcasts of Youtube.