Skip to content
Upcoming

Selvedge Denim landt op de Nike Air Force 1

4 maart 2019 13:38
Selvedge Denim landt op de Nike Air Force 1

De Air force 1. Wellicht de meest iconische en bekende sneaker die Nike ooit heeft gemaakt, samen met de Cortez natuurlijk. De sneaker heeft door de jaren heen echt talloze iteraties gehad. Niet alleen qua colorways, maar ook qua aanpassingen aan het model. Een van de beste modellen blijft toch wel de Air Force 1 ’07 Premium. Nike heeft voor de volgende colorway zich laten inspireren door het Japanse Selvedge Denim materiaal. Wat hieruit kwam? Simpel, twee Nike Air Force 1’07 PRM ‘Selvedge Denim’.

Selvedge Denim is eigenlijk rauw denim materiaal. Het is nog onbewerkt, meestal erg stug en heeft een egale blauwe kleur. Het mooie aan dit materiaal is, is dat het gaat ‘leven tijdens het dragen. Kringen en kleurverschillen vormen op het denim waardoor het volledig uniek wordt. 

Nike heeft voor zijn volgende Air Force 1 ’07 PRM het schitterende rauwe denim materiaal gecombineerd met de elegante looks van het model. Zo is het gehele bovenwerk uitgevoerd in Selvedge denim in twee blauwe denimkleuren. De dubbele Swoosh heeft aan de onderkant een oranjekleur wat een extra colorboost geeft. Aan de onderkant is de sneaker vast gestikt aan de midsole. Dit stiksel is uitgevoerd in het rood wat ook een extra typisch Selvedge detail vormt. 

De tweede colorway

De tweede colorway van de set lijkt erg veel op de eerste. Beide sneakers zijn namelijk gemaakt van een denim bovenwerk. De tweede colorway is echter gemaakt van een grijze denim materiaal met zwarte details. Deze colorway heeft geen underlayer onder de Swoosh, maar wel het toffe rode stiksel selvedge detail aan de onderkant.

De tongue van de sneakers heeft de bekende Nike Air logo patch bovenop. Deze is uitgevoerd in hetzelfde denim materiaal met een donkerblauw stiksel. Net zoals de midsole, zijn de laces creme/gebroken wit wat echt perfect past bij de rest van de sneaker.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


3x1 X Nike Air Force 1 '07 Premium 'Selvedge Denim'

905345-403 · Prijs vanaf €187,-

Naar alle aanbieders
Selvedge Denim
Selvedge Denim
Selvedge Denim
Selvedge Denim

3x1 X Nike Air Force 1 '07 Premium 'Black Selvedge Denim'

905345-006 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders
Selvedge Denim
Selvedge Denim
Selvedge Denim
Selvedge Denim