Skip to content
Upcoming

sacai x Nike kondigen twee drops aan in september

16 augustus 2019 15:03
sacai x Nike kondigen twee drops aan in september

Nike heeft een nieuwe ronde van colorways aangekondigd van de populaire samenwerking met sacai. Eerder brachten de twee al twee colorways uit van de LDWaffle en 2 colorways van de Blazer Mid tijdens SS19. Nu hebben de drie overgebleven colorways van de LDWaffle eindelijk een releasedatum gekregen. Ook de Blazer Mid komt in twee nieuwe colorways. Naast de nieuwe colorways komt er ook een kledinglijn uit.

Alle vijf de sneakers beschikken, net als hun voorgangers, over verdubbelde en overlappende details. Bijvoorbeeld dubbele Swooshes, veters en tongen. Vooral de LDWaffle is één van de populairste releases geweest van afgelopen jaar. Echter waren er wel wat vertragingen, maar deze zorgde alleen maar voor een nog grotere hype.

De samenwerking tussen sacai x Nike bestaat niet alleen uit een sneakercollectie, maar wordt uitgebracht met een bijbehorende kledingcapsule. Kledingstukken weerspiegelen ook de hybride stijl van de sneakers. Windrunner jackets zijn bijvoorbeeld omgezet in rokken en shorts. Tijdens de aankondiging van de collectie verklaarde sacai’s Chitose Abe: “Ik haal de dingen die ik leuk vind vaak uit twee verschillende kledingstukken en stel ze samen tot één geheel. Ik druk het eindresultaat uit als ‘hybride’.”

Chitose Abe’s vermogen om ideeën te deconstrueren en te reconstrueren geeft een onmiskenbaar karakter aan de huidige samenwerking tussen sacai en Nike. Het proces maakt een dubbele hybridisatie door. De eerste is namelijk een samensmelting van ideeën en de tweede het balans van activiteit.

sacai x Nike LDWaffle | Details

Zoals we net ook al vertelde, kwam de LDWaffle ook al uit tijdens SS19. Toen kwamen er twee colorways uit, maar nu komen de drie resterende colorways uit. De resterende colorways zijn: black/white, all-white en pink/green. Zoals we al zeiden beschikt de sneaker over veel dubbele details, bijvorobeeld een dubbele Swoosh, veters, tong en midsole. De ‘pink/green’ colorway beschikt over een groene, roze upper. Dit wordt gecontrasteerd door een witte midsole en veters. Om extra aandacht te trekken heeft de dubbele Swoosh een gele en oranje kleur gekregen. De andere twee colorways beschikken over simpele zwarte, grijze en witte kleuren.

Sacai X Nike LDWaffle 'Black'

BV0073-001 · Prijs vanaf €319,-

Naar alle aanbieders
sacai

Sacai X Nike LDWaffle 'Wolf Grey'

BV0073-100 · Prijs vanaf €357,-

Naar alle aanbieders

Sacai X Nike LDWaffle 'Pink/Green'

BV0073-301 · Prijs vanaf €289,-

Naar alle aanbieders
sacai

sacai x Nike Blazer Mid | Details

Ook de Blazer Mid is onderdeel van de samenwerking tussen sacai x Nike. Dit keer komt de sneaker in een witte en in een zwarte colorway. Terwijl de colorways die uitkwamen tijdens SS19 erg levendig waren, lijkt het erop dat het koudere weer dat eraan komt de aankomende colorways heeft beïnvloed. Deze zijn namelijk veel neutraler.

Sacai X Nike Blazer Mid 'White'

BV0072-100 · Prijs vanaf €138,-

Naar alle aanbieders

Sacai X Nike Blazer Mid 'Black'

BV0072-002 · Prijs vanaf €162,-

Naar alle aanbieders
sacai

In totaal komen er dus vijf colorways uit voor twee verschillende silhouetten. Drie colorways van de LDWaffle en twee colorways van de Blazer Mid. Waarschijnlijk heb je net al de colorways hierboven bekeken, maar wil jij ook nog weten hoe de kledingcapsule eruit komt te zien? Scroll dan nog wat verder naar beneden voor officiële foto’s. In september 2019 zullen de vijf colorways + kledinglijn uitkomen bij verschillende webshops. Check onze Releasekalender om te zien bij welke stores deze sneakers uitkomen!

sacai
sacai
sacai
Images by Nike