Skip to content
Upcoming

Eerste beelden duiken op van de Sacai x Jean Paul Gaultier x Nike

24 januari 2021 11:30
Eerste beelden duiken op van de Sacai x Jean Paul Gaultier x Nike

We zijn nog lang niet van Sacai af, want er zijn alweer nieuwe beelden opgedoken van een nieuwe Sacai x Nike Vaporwaffle. Dit keer is de Sacai x Nike Vaporwaffle ontworpen in samenwerking met voormalig modeontwerper Jean Paul Gaultier.

Supreme x Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier stuurden vanaf jongs af aan al zijn schetsen op naar bekende stylisten. In 1970 werd hij ontdekt door Pierre Cardin en nam hem aan als assistent. Jean Paul Gaultier bracht in 1976 zijn eerste collectie uit onder zijn eigen naam. In die tijd was zijn stijl uitdagend, vernieuwend en voor sommige choquerend. Jean Paul Gaultier werkten onder andere samen met modellen met overgewicht en veel tattoos. Vele kunnen hem tegenwoordig kennen door zijn heerlijke parfum. Jean Paul Gaultier heeft in 2020 onder andere samengewerkt met Supreme, waarbij hij een kleding collectie uit bracht.

Chitose Abe, creative director van Sacai, werkt op dit moment ook samen met Jean Paul Gaultier aan de Couture Collection. Chitose Abe neemt deze collectie over, omdat Jean Paul Gaultier met pensioen is gegaan in de modewereld. Deze collectie is helaas uitgesteld, maar kunnen we in de aankomende weken hier meer over horen.

Sacai x Jean Paul Gaultier x Nike Vaporwaffle

De Sacai x Nike Vaporwaffle is goed onder handen genomen door de Franse modeontwerper. Wat al gelijk opvalt, is dat de sneaker van een low top naar een mid top is veranderd. Zwart nylon is gebruikt voor de basis, terwijl de rest van het bovenwerk is gemaakt van zwart suède en leer. Dikke contrasterende stitching wordt gebruikt over het gehele bovenwerk. Zoals alle voorgaande releases beschikt de sneaker over dubbele elementen zoals Swooshes, tong, veters en zool. Op de dubbele tong staat het logo van Sacai x Nike en die van Jean Paul Gaultier. Onder het bovenwerk zit de gesplitste dubbele zool in een vergeelde kleur.

Er is voor de rest nog erg weinig duidelijk over de release van de sneaker, houd daarom onze nieuws pagina in de gaten. Bekijk hieronder de afbeeldingen van de Sacai x Jean Paul Gaultier x Nike Vaporwaffle.


Sacai Jean Paul Gaultier
Sacai Jean Paul Gaultier
Sacai Jean Paul Gaultier
Images by upper.snkrs