Skip to content
Upcoming

Rumored: Air Jordan 1 Shattered Backboard 3.0 komt in 2019

9 januari 2019 11:00
Rumored: Air Jordan 1 Shattered Backboard 3.0 komt in 2019

De Air Jordan 1 Shattered Backboard is misschien wel en van de meest populaire colorways van de Air Jordan 1. Er gaan geruchten rond dat er een 3.0 versie van de colorway uitkomt in 2019.

Inspiratie

De Shattered Backboard colorway is geïnspireerd op een tenue dat Michael Jordan droeg tijdens een Nike demonstratie wedstrijd in Italië. Het shirt dat Michael Jordan droeg tijdens deze wedstrijd had de oranje en zwarte kleur die terug te vinden is in alle Shattered Backboard colorways. De naam Shattered Backboard betekend versplinterd of verbrijzeld. En dat was precies wat gebeurde met het basketbal backboard tijdens deze wedstrijd. Jordan scoorde 30 punten in deze wedstrijd en brak met een geweldige dunk het glas van de basket.

Eerder zijn er al twee versies van deze colorway uitgekomen. In Juni 2015 kwam kwam de originele Shattered Backboard colorway uit. Een jaar later in oktober van 2016 kwam de Reverse Shattered Backboard uit. Nu in 2019 zou er dus een derde variant uitkomen. Namelijk de Shattered Backboard 3.0.

Image by sneakerfiles

Shattered Backboard 3.0

Zoals te zien op de foto’s heeft de 3.0 hetzelfde kleuren patroon als de Air Jordan 1 ‘Bred’ en ‘Royal’. De sneaker is grotendeels zwart. Op de toe box zit de bekende oranje kleur. Deze kleuren zijn ook weer terug te vinden bij de enkel, hak en swoosh. Ook de Nike Air branding op de tong is oranje gekleurd. Door het gebruik van alleen de kleuren zwart en oranje heeft deze versie van de Shattered Backboard het meest weg van het shirt die Jordan op die avond in Italië droeg.

Image by @zsneakerheadz

Er wordt verwacht dat de Air Jordan Shattered Backboard 3.0 in oktober 2019 zal releasen. Het gerucht gaat dat hij op 4 oktober zal uitkomen. Verder is er nog weinig bekend over deze release.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox