Skip to content
Upcoming

Release Reminder van de Nike Dunk High ‘Game Royal’

10 juni 2021 20:00
Release Reminder van de Nike Dunk High ‘Game Royal’

De release van de Nike Dunk High ‘Game Royal’ staat voor de deur! Deze populaire colorway van het populaire model zal morgen, vrijdag 11 juni, om 9:00 releasen bij Nike en verschillende retailers. Een perfect moment om deze gewilde Nike Dunk High nog eens goed te bekijken en alle release informatie nog eens door te nemen.

Nike Dunk High ‘Game Royal’ | DD1399-102

De Nike Dunk High ‘Game Royal’ heeft, zoals bij vele dunks die recent uitgekomen zijn, een vrij simpel design en color-blocking. De basis van de sneaker is wit gekleurd en wordt onderbroken door blauwe overlays. Zo zijn bijvoorbeeld de swoosh en overlays bij de toe blauw gekleurd. Deze blauwe kleur zien we ook weer terug bij de outsole, die onder de witte midsole zit, en bij de veters. Ook de Nike branding op de tong is blauw gekleurd. Check de foto’s hieronder.

University of Kentucky

Ondanks dat de officiële naam van deze colorway ‘Game Royal’ is moesten wij bij Sneakerjagers gelijk denken aan het ‘Be True To Your School’ Pack uit 1985. Nike bracht toen 8 verschillende dunks uit, speciaal voor een aantal grote universiteiten uit Amerika. De acht scholen waren Michigan, Iowa, Georgetown, Syracuse, St. John’s, Arizona, UNLV en natuurlijk ook de University of Kentucky. Op deze manier konden de spelers met trots de kleuren van hun universiteit dragen op het basketbalveld. Vele colorways die hieronder te zien zijn kwamen recent al eerder uit in een low of high uitvoering.

Image by Nike

De University of Kentucky kent een rijke geschiedenis in het college basketbal. Zo zijn de Wildcats (de naam van het team) de meest succesvolle school als het gaat om gewonnen wedstrijden (2.320) en % gewonnen wedstrijden (.765). Daarnaast wonnen de Kentucky Wildcats acht NCAA tournaments, wat de belangrijkste prijs is voor college basketbal teams. Ook namen als Antony Davis, Demarcus Cousins, Devin Booker, John Wall en Karl Antony-Town droegen de blauw witte kleuren van deze prestigieuze universiteit. Vele van deze speler hebben al naam gemaakt in de NBA en hebben zelfs al een NBA Championship op hun naam staan (Antony Davis, Los Angeles Lakers 2020).

De grootste fan van de Kentucky Wildcats is niemand minder dan Drake. Zo gaf de rapper uit Canada in 2014 een peptalk na een gewonnen wedstrijd in de semi-finals en deed hij dat seizoen zelfs mee met de warming up. Dit pakte echter niet heel goed uit voor Drake, want de bewuste video met het gemiste schot, ging de wereld rond als meme.

Release datum van de Nike Dunk High ‘Game Royal’

De Nike Dunk High ‘Game Royal’ komt uit op vrijdag 11 juni om 9:00 bij Nike en verschillende retailers. Denk bijvoorbeeld aan Snipes, JD Sports, Footlocker of Sneakersnstuff. Wil je een compleet overzicht van alle retailers? Check dan de knop hieronder om zo op de release pagina te komen. Check hieronder alle details en houd onze nieuwspagina, releasekalender en app goed in de gaten voor de laatste updates, restocks en releases!

Nike Dunk High 'Game Royal'
Nike Dunk High 'Game Royal'
Nike Dunk High 'Game Royal'
Nike Dunk High 'Game Royal'