Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Bandulu x Converse dropt 11 februari

9 februari 2021 15:48
Release Reminder: Bandulu x Converse dropt 11 februari

Zes jaar na hun eerste samenwerking, is Bandulu x Converse nu terug met 2 sneakers en een kleding lijn. Bandulu staat bekend om de verfspetters, die zij handmatig op vintage kleding toevoegen. De verfspetters zijn dit keer vervangen door borduursels, in de vorm van spetters. Bandulu heeft deze aanpassingen gedaan op de Converse Pro Leather en de Chukc 70.

Bandulu blaast nieuw leven in vintage kleding. De kleding die het in Boston gevestigde bedrijf inkoopt, wordt volledig met de hand aangepakt. Van nieuwe geschilderde details, tot knipsels en borduursels. Bandulu staat voor nep en bootleg. De handmatige versiersels maken een echt Bandulu kleding stuk. In 2015 werkte de twee merken samen, maar zagen we maar kleine aanpassingen op de sneakers. Dit keer zien we het Bandulu kenmerk echt terug.

Bandulu x Converse Chuck 70 | 169909C

Het canvas bovenwerk van de Chuck 70 heeft dit keer een donker bruine kleur gekregen. De zool en neus hebben een wit/creme tint, zoals we hem kennen. Over het bovenwerk zien we de geborduurde ‘verf spetters’ in verschillende kleur. Dit loopt over tot op de zool, waar het wel met verf is gedaan. Op de tong, die dezelfde kleur heeft als de upper, staat ‘Bandulu’ geborduurd. Een leuk detail, is dat het Converse All Star logo aan de binnen kant van de sneaker, dit keer ook geborduurd is. Bandulu heeft de sneaker dus echt tot in de details aangepakt!

Bandulu X Converse Chuck 70 High 'Cappuccino Base'

169909C · Prijs vanaf €83,-

Naar alle aanbieders

Bandulu x Converse Pro Leather | 169908C

Bandulu x Converse

Een sneaker die we niet vaak zien in samenwerkingen. De geborduurde spetters lijken willekeurig, maar de plaatsing en kleuren zijn zorgvuldig geplaatst en vervolgens met de hand geplaatst. Het bruine leer van de sneaker geeft een stoere look aan de sneaker. Ook de zool en veters doen mee in dezelfde bruine kleur. Op de neus gaan de verfspetters verder. In de zijkant staat ‘Pro Lether’, de naam van de sneaker, met gouden letters gedrukt in het leer. In de donkerbruine backtab staat Bandulu gedrukt.

Bandulu X Converse Pro Leather High 'Flux'

169908C · Prijs vanaf €22,-

Naar alle aanbieders

Naast de sneakers, droppen er ook kleding items van de twee merken samen. Een hoodie, T-shirt en short hebben de handmatige versieringen gekregen van Bandulu. De gehele collectie combineert luxe straatstijl, met de basketbal geschiedenis van Converse. Ook op de kleding stukken is gebruik gemaakt van borduursels in de vorm van verf spetters, in plaats van echt verf te gebruiken.

Bandulu x Converse
Bandulu x Converse

Release info

De Bandulu x Converse collectie is verkrijgbaar vanaf 11 februari 2021, om 10:00 uur via Converse. Foto’s van de paartjes zijn hier onder nog een keer te bekijken. Houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten, zo mis je nooit een release!

Bandulu x Converse
Bandulu x Converse
Bandulu x Converse
Bandulu x Converse