Skip to content
Watch

Queens & Sneakers Show S02 Ep. 4 met Chanica en Nina

21 december 2021 17:32
Queens & Sneakers Show S02 Ep. 4 met Chanica en Nina

Het is bijna tijd voor de vierde aflevering van het tweede seizoen van de Queens & Sneakers Show. Op donderdag 23 december om 20:00 uur staat de nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. In deze aflevering hebben onze presentatrices, Maartje en Carmen, Chanica Kist en Nina te gast.

Ook deze aflevering is opgenomen op de Hogeschool van Amsterdam.

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show

Queens & Sneakers Show Ep. 4

Chanica Kist

Chanica Queens & Sneakers Show

Chanica is een vrouwelijke sneakerverzamelaar en heeft haar eigen winkel genaamd ‘Chaptr One’. Sinds jongs af aan is Chanica al geïnteresseerd in sneakers en verzamelt ze de meest exclusieve paartjes. Ze struint dagelijks het internet af voor de meest exclusieve paartjes en reist de hele wereld rond om deze te bemachtigen.

In haar kledingkast vind je voornamelijk Nike Air Max modellen en is ze trotse eigenaar van de Nike MAG. Vanaf jongs af aan zat ze in verschillende fora en chatgroepen omtrent sneakers. Hier merkte ze dat de hype van Amerika naar Europa waaide, maar dat Nederland nog geen eigen exclusieve sneaker store had.

In 2017 opende ze de deuren van haar winkel Chaptr One. Chaptr One is een sneakerwinkel in hartje Amsterdam. De store verkoopt exclusieve sneakers en heeft een eigen kledinglijn. De consigmentstore trekt verzamelaars, toeristen en sneakerliefhebbers.

Chanica Kist

Naast het hebben van haar eigen sneakerwinkel, is Chanica een erkende verzamelaar. Met zo’n 750 paartjes in haar kast, werd ze door Nike erkend als een van de grootste Nike verzamelaars en werd ze samen met acht andere Nike verzamelaars benoemd tot ‘Master of Air’.

Daardoor heeft ze ook het voorrecht gehad om ontwerper Tinker Hatfield te ontmoeten en mocht ze mee denken over nieuwe ontwerpen. Ook was ze te zien in de Videoland serie ‘Out Of The Box’ met presentator Valerio Zeno én heeft ze haar eigen pagina’s in ‘The Ultimate Sneaker Book’ van Sneaker Freaker.

Nina

Nina Queens & Sneakers Show

Nina is een geboren en getogen Amsterdamse, met wortels in het zonnige Suriname. Ze woont in Amsterdam-Zuidoost en via haar vader kwam ze in aanraking me hiphop. Zo liet hij haar platen van SugarHill Gang en Salt-N-Pepa horen en kwam ze via haar zus aan het eerste album van Snoop Dogg. Nina raakte meer en meer in de ban van de hiphopcultuur. Ze was trouwe kijker van Yo! MTV Raps en haalde muziekbladen als The Source, Right On en Word Up.

Da Brat was de eerste vrouwelijke mc die platina zou gaan en Nina was groot fan van haar. Ze verdiepte zich meer en meer in de hiphop game en besloot om mee te doen met talentenshows. Hier begon ze met Engelstalige rap, maar ging op aanraden van producer QF Nederlands rappen. Sinsdien ging het snel met Nina, heel snel.

Begin 2005 stond ze met haar eigen nummer ‘Patta’s’ op de Patta mixtape. Hier stond ze tussen artiesten als Opgezwolle, Raymzter, Brainpower en Typhoon. Een maand later reisde ze met Ali B. naar Malawi voor het televisieprogramma MTV ‘Rap Around the World’. In 2006 sloot ze een deal bij het platenlabel Top-Notch. Eind 2007 bracht ze het album ‘De Lastigste’ uit, dat volledig geproduceerd was door QF.

Nina

Haar album maakte veel los bij de media en zo werd ze uitgenodigd bij tv-programma’s ‘Spuiten & Slikken’, ‘Goedemorgen Nederland’ en ‘Pauw & Witteman’. In samenwerking met Gee (Patta), Winne en Sef Nice ontwierp ze voor de uitbrenger van de compilatiealbums ‘Homegrown’, een Nike air max 90. Als ode aan de Nederlandse hiphop scene, werd de schoen in beperkte oplage verkocht bij onder andere Patta.

In 2020 heeft ze een bijdrage geleverd aan het intergenerationele album SMIB: Tape D, die in samenwerking met Patta is uitgebracht. Op een productie van Sliscobars maakte ze de track ‘Caravan’. Op dit nummer leverden ook Ray Fuego, GRGY en Maikel X een bijdrage.

Aflevering bekijken

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show

Kan jij niet wachten om de nieuwste aflevering van de Queens & Sneakers Show te bekijken? Zorg er dan voor dat je op donderdag 23 december om 20:00 uur klaar zit voor de vierde aflevering van het tweede seizoen. De aflevering kan via Spotify beluisterd worden. Ook kun je de aflevering bekijken op YouTube. Heb je een aflevering gemist? Op ons YouTube-kanaal staat een playlist met alle episodes op een rijtje.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram (@sneakerjagers_wmns) en download de Sneakerjagers app.