Skip to content
Watch

Queens & Sneakers Show S02 Ep. 2 met Sam en Amber

10 november 2021 18:00
Queens & Sneakers Show S02 Ep. 2 met Sam en Amber

Aflevering 2 van het tweede seizoen van de Queens & Sneakers Show komt er aan. Op donderdag 11 november 20:00 uur staat de aflevering op het YouTube kanaal van Sneakerjagers. In deze aflevering gaan host Maartje en Carmen in gesprek met Sam en Amber. Beide meiden zijn erg creatief en nemen sneakers mee in hun werken. In de episode hebben ze het over hun passie voor sneakers en hun eigen werken. Lees hieronder een korte introductie van beide meiden.

De aflevering van deze week is opgenomen op de Hogeschool van Amsterdam.

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show

Queens & Sneaker Show Ep. 2

Sam

Queens & Sneakers Show

Creatief ontwerpster Sam heeft haar eigen shop Saint Muze. Hierin geeft ze vintage sportswear een nieuw leven en ontwerpt ze de tofste items met de hand. In haar shop vind je reworked adidas tassen, kettingen met Nike Swooshes en andere toffe vintage items die op een creatieve manier een nieuw leven krijgen.

Na een tweede plek in de finale van de Kunstbende te claimen, kwam er van alles op haar pad. Zo werkte Sam als ontwerpster bij het tv-programma ‘Hip voor Nop’ en maakte ze outfits voor verschillende artiesten en programma’s. Na een jaar besloot ze haar eigen droom achterna te gaan en richtte ze haar eigen merk ‘Saint Muze’ op.

Een streetwearmerk dat niet gemaakt werd door kinderarbeid, daar was ze naar op zoek. Toen ze dit niet kon vinden, is ze voor zichzelf begonnen.

Zo ontstond Saint Muze, een streatwearmerk dat gebruik maakt van vintage sportswear. Van korsetten van Nike jacks tot aan adidas crop tops, Sam ontwerpt het allemaal. Ook haar reworked tassen doen het goed en gaan de hele wereld rond. Omdat ze alles zelf creëert, weet ze zeker dat er geen sprake is van kinderarbeid. Ze kan niet wachten om nog meer mensen te inspireren met wat ze doet.

Amber

Queens & Sneakers Show

In 2019 begon Amber met digitaal illustreren als hobby. Toen ze voor een jaar naar Indonesië ging voor haar studie wist ze dat ze veel vrije tijd zou krijgen en zocht een goede hobby om bezig te blijven. Vlak voor ze vertrok, kocht ze een iPad met een tekenprogramma en begon ze met illustreren.

Met het illustreren van sneakers kon ze haar passie voor sneakers en het creatief bezig zijn combineren. Het illustreren op de iPad heeft ze door trial & error zichzelf aangeleerd. Zo zagen alleen haar vrienden en familie haar eerste illustraties.

Toen ze terug in Nederland kwam, besefte ze dat er weinig sneaker art is met een feminine touch. In 2020 begon ze haar eigen Instagramaccount onder de naam AMBSS(art) en hier post ze sneaker gerelateerde artworks, zoals posters en stickers. Daarnaast krijgt ze ook custom aanvragen die niet altijd sneaker gerelateerd zijn. Momenteel is ze vooral bezig met het ontwikkelen van haar grafische skills en wilt ze meer toffe dingen maken als freelancers.

Queens & Sneakers Show

Ook is ze een serie begonnen op Instagram genaamd ‘Womans Favorite Sneaker Series’. In deze serie highlight ze vrouwen in de sneakerwereld en vertelt hun verhalen achter hun favoriete modellen. Bij deze verhalen maakt ze illustraties die allemaal op haar Instagram te bekijken zijn.

Volgens Amber wordt de sneakerwereld nog vaak gezien als een mannenwereld. Door vrouwen een kans te geven om hun verhaal te doen, hoopt ze dat ze een klein steentje kan bij dragen aan het veranderen van dat beeld.

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show

Ben jij al benieuwd naar deze aflevering? Zorg er dan voor dat je donderdag 11 november om 20:00 uur klaar zit voor de nieuwste aflevering van de Queens & Sneakers Show.

Deze aflevering zal ook te beluisteren zijn via Spotify. Mocht je een episode gemist hebben, geen probleem. Alle afleveringen van de serie staan in de Queens & Sneakers Show playlist op YouTube.