Skip to content
Watch

Queens & Sneakers Show 👑 Ep.7 met Rocky en Meryem

1 juli 2021 13:52
Queens & Sneakers Show 👑 Ep.7 met Rocky en Meryem

Een nieuwe aflevering van de Queens & Sneakers Show staat op donderdagavond 1 juli 2021 om 20:00 uur voor je klaar op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers. In aflevering 7 interviewen onze hosts Carmen en Maartje de inspirerende vrouwen: Rocky Hehakaija en Meryem Slimani. Grote kans dat je Rocky weleens op tv hebt gezien en dat je één van Meryem’s populaire Insta Reels voorbij hebt zien komen. Lees in dit blog een korte introductie over deze gasten, zodat je weet wie je op je scherm hebt tijdens het kijken van aflevering 7.

sneakers women

Queens & Sneakers Show | Episode 7

Meryem Slimani

Meryem Slimani

Meryem Slimani is cultuurwetenschapper en werkt in de culturele sector als: fondsenwerver voor Theater Zuidplein, scout voor het Stimuleringsfonds, adviseur op het gebied van cultuurparticipatie, publieksbereik en inclusiviteit voor verschillende instellingen én is daarnaast ook fotograaf, art director en stylist. Haar sneakerverzameling begon in 2001 met een paar Air Jordan 1 Bred’s van Foot Locker.

Nu, 15 jaar en meer dan 150 paar sneakers later, is ze inmiddels een gepensioneerde sneakerhead. Maar haar liefde voor cultuur is nog steeds voelbaar in haar visuele werk waarbij hiphop, streetwear en haar Marokkaanse roots de boventoon voeren. Meryem’s 68 jarige hijabi moeder, Najate, is haar muze die je misschien wel eens voorbij hebt zien komen op social media of op een abri van het Nederlands Fotomuseum, waar haar werk nu ook onderdeel is van de Eregalerij voor Nederlandse fotografie.

Rocky Hehakaija

Rocky Hehakaija

Als klein meisje droomde Rocky Hehakaija van één ding; voetballen in uitverkochte stadions. Daarom deed ze niet anders. Ze stond op met een bal en ging ermee naar bed. Het vele voetballen maakte haar een buitenbeentje, maar voor Rocky was het een uitlaatklep; haar houvast. Ze heeft het tot Jong Oranje geschopt en was de enige vrouw in Edgar Davids zijn Game Changers. Door een knieblessure moest ze helaas stoppen met het profvoetbal.

Ze heeft haar strepen verdiend binnen voetbal, maar haar grootste gamechanger kwam gek genoeg van buiten het veld. Op haar 18e ging ze naar Rio waar ze in de Favela terecht kwam. Een wijk vol armoede en hardship, maar zodra de bal begon te rollen kwam er blijdschap bij de mensen naar boven. Daar voelde zij de kracht van sport. Vandaag de dag runt Rocky haar eigen succesvolle organisatie Favela Street: een stichting waarmee ze jongeren opleidt tot rolmodellen, met behulp van voetbal. Ook is Rocky een veelgevraagd spreker en consultant voor Nike en UEFA. Haar laatste verdienste op het veld was virtueel, waar ze de eerste vrouwelijke karakter is in de FIFA20

Ben je benieuwd naar het gesprek met Meryem en Rocky? Zorg dan dat je op donderdagavond 1 juli 2021 om 20:00 uur, gaat kijken naar Aflevering 7 van de Queens & Sneaker Show op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers! Vergeet ook niet onze social media accounts te checken via Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers). Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste sneakernieuws.

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Images by SneakerjagersRyan Plomp