Skip to content
Staff Picks

Populairste Sneakers bij StockX – Week 45

8 november 2022 18:07
Populairste Sneakers bij StockX – Week 45

Een nieuwe week is weer begonnen en dat houdt in dat het tijd is voor de Populairste Sneakers bij StockX. In deze serie kijken we iedere dinsdag van de week naar de meest populaire sneakers op het platform. Het is een overzicht van tien sneakers die op dit moment het meest verkocht worden. In week 45 zien we veel Air Jordans voorbij komen maar ook een aantal Dunk Lows. Het is dus opnieuw een goede week voor Nike!

StockX is één van de grootste online koop- en verkoopplatforms ter wereld. Het is een marktplaats waar je sneakers, kleding, accessoires en meer kunt aanbieden en kopen. Bij StockX krijg je een tweede kans om gewilde items alsnog aan te kunnen schaffen. Hoe weet je dat je een authentiek product koopt? De producten die worden aangeboden op het platform worden dagelijks gecheckt door StockX-team. Benieuwd naar wat ze zoal aanbieden? Klik dan op de button!

Hieronder volgt een overzicht van de tien Populairste Sneakers bij StockX van week 45!

1. Nike SB Dunk Low Pro ‘Why So Sad?’ | DX5549-400

Nike SB Dunk Low Pro 'Why So Sad?'
Nike SB Dunk Low Pro 'Why So Sad?'

De populairste sneaker bij StockX is de Nike SB Dunk Low Pro ‘Why So Sad?’. Skateboarder John Rattray richtte in 2016 Why So Sad? op, na de zelfmoord van zijn zus. De sneaker is ontworpen om mensen met een depressie te helpen en om aandacht te besteden aan de mentale gezondheid

De basis van het paartje komt in het lichtblauw leer. Op deze basis zijn overlays geplaatst in een donkerdere tint blauw. Wat opvalt zijn de rode Nike SB labels en de ‘Why So Sad?’ branding. De mascotte van het project is een roofvogel, deze is te vinden op de heel. Het motief keert ook terug op de bedrukte inlegzolen. Het ontwerp wordt afgerond met een witte tussenzool en een semi-transparante doorzichtige buitenzool.

*Let op! De prijzen van de sneakers kunnen per maat en per dag verschillen. Dit is afhankelijk van het vraag en aanbod van de desbetreffende sneaker.

2. Air Jordan 1 Retro High OG ‘Lost and Found’ | DZ5485-612

Air Jordan 1 Retro High OG 'Lost and Found'
Air Jordan 1 Retro High OG 'Lost and Found'

Als tweede in het overzicht staat de Air Jordan 1 Retro High OG ‘Lost and Found’, eerder bekend als de ‘Chicago Reimagined’. Dit komt omdat de sneaker de kenmerkende Chicago kleuren heeft gekregen, die voor het eerst in 1985 is verschenen. De kleuren verwijzen naar het basketbalteam de Chicago Bulls, waar Michael Jordan speelde.

Een opvallend detail is de kraag, die een cracked look heeft gekregen, wat een knipoog is naar de mom-and-pop shops uit de 80’s waar de Air Jordan 1 High ‘Chicago’ in cracked schoenendozen lagen. Om een vintage look te creëren komt de basis in een ‘Sail’ kleur. Het gehele ontwerp wordt afgemaakt met een ‘Varsity Red’ buitenzool.

3. Air Jordan 1 Retro Low OG Zion Williamson Voodoo | DZ7292-200

Air Jordan 1 Retro Low OG Zion Williamson Voodoo
Air Jordan 1 Retro Low OG Zion Williamson Voodoo

De Air Jordan 1 Retro Low OG Zion Williamson Voodoo is een opvallende sneaker met een griezelig thema. Het paartje is gemaakt van de materialen canvas en suède materialen met een Voodoo schedel logo op de hiel. De stiksels aan de buitenkant stralen nog meer Voodoo uit. Niet alleen is het thema griezelig, de schoen zelf is ook vervloekt. Kijk maar eens naar de tong, deze is niet zoals die hoort te zijn…

4. Air Jordan 1 ‘MidLight Smoke Grey’ | 554724-092

Air Jordan 1 'MidLight Smoke Grey'
Air Jordan 1 'MidLight Smoke Grey'

De Air Jordan 1 Mid ‘Light Smoke Grey’ hebben we al vaker in het overzicht voorbij zien komen. Dit zegt iets over de populariteit van het paartje! De populariteit zou kunnen komen doordat de sneaker ook wel eens vergeleken wordt met de Air Jordan x Dior, die nu voor €8816,- te koop staat bij StockX.

De sneaker komt in een combinatie van de kleuren grijs, wit en zwart. De basis heeft een witte kleur gekregen en de overlays komen in het licht grijs. Voor contrast is er een zwarte kleur geplaatst op het welbekende Wings logo, de Swoosh en de veters.

5. Nike Dunk Low Retro ‘Miami Hurricanes’ | DD1391-300

Nike Dunk Low Retro 'Miami Hurricanes'
Nike Dunk Low Retro 'Miami Hurricanes'

De Nike Dunk Low Retro ‘Miami Hurricanes’ komt in de kleuren van, je raad het al, de Miami Hurricanes. Ondanks dat het basketbalteam uit Zuid-Florida niet langer bij Nike is aangesloten. Net als bij het ‘Be True To Your School’ pack uit 1985, komt de sneaker in een tweekleurig kleurenpalet.

Wat als eerste opvalt is de oranje kleur die op de basis is geplaatst. De overlays komen in een donker groene kleur. Op deze manier zijn de kleuren van de Universiteit van Miami perfect nagebootst. De tweekleurige kleurstelling wordt onderbroken door een witte tussenzool en vervolgens afgemaakt met een groene buitenzool.

6. Nike KD 15 ‘Aunt Pearl’ | DQ3851-600

Nike KD 15 'Aunt Pearl'
Nike KD 15 'Aunt Pearl'

Als volgt de Nike KD 15 ‘Aunt Pearl’, Nike helpt Kevin Durant om zijn overleden tante Pearl te eren. Zijn tante is helaas meer dan twee decennia geleden overleden aan longkanker. Deze keer is er een roze KD 15 uitgebracht.

Naast de roze kleur valt er nog iets op aan het paartje, de Swoosh heeft een uniek ontwerp dat lijkt op glas-in-lood. Daarnaast heeft de tong een bloemenpatroon gekregen. Als laatste is de naam van tante Pearl te lezen boven op de hiel van de rechtervoet.

7. UGG Tazz Slipper ‘Chestnut’ | 1122553-CHE

UGG Tazz Slipper 'Chestnut'
UGG Tazz Slipper 'Chestnut'

Eentje die we nog niet eerder hebben gezien in het overzicht is de UGG Tazz Slipper ‘Chestnut’. We kennen UGGS allemaal van de comfortabele boots en ook deze maakt dit kenmerk opnieuw waar.

De slipper heeft een plateauzool wat zorgt voor extra demping en stijl. Het ontwerp is gemaakt van suède met de kenmerkende UGGplush wolmix als binnenvoering, voor een pantoffel gevoel.

8. Nike Dunk Low SP ‘Syracuse’ | CU1726-101

Nike Dunk Low SP 'Syracuse'
Nike Dunk Low SP 'Syracuse'

Als volgt Nike Dunk Low SP ‘Syracuse’, die net als de ‘Miami Hurricanes’ de kleuren van een basketbalteam bevat. De colorway kwam voor het eerst uit in 2020 en heeft in 2022 een restock gekregen. De kleurstelling was eerder te zien op een Dunk High die onderdeel was van het ‘Be True To Your School’ pack uit 1985.

Op dit paartje is een oranje kleur aangebracht op een witte basis. Hierdoor ontstaat er een contrasterend effect die meteen je aandacht trekt. Syracuse’s wit en oranje is één van de meest iconische University kleurencombinaties. Het ontwerp wordt afgemaakt met een witte tussenzool en oranje buitenzool.

9. Nike Dunk Low SP ‘Kentucky’ | CU1726-100

Nike Dunk Low SP 'Kentucky'
Nike Dunk Low SP 'Kentucky'

De Nike Dunk Low SP ‘Kentucky’ kreeg net als de ‘Syracuse’ in 2022 een restock. In 2020 was deze colorway één van de populairste, vóór de verschijning van de ‘Panda’. De basis van het bovenwerk komt opnieuw in een witte kleur. Op de basis zijn overlays geplaatst in een donkerblauwe kleur. Deze kleur is ook te zien op de Nike branding op de tong en inlegzolen. De combinatie van de kleuren wit en blauw zorgt voor een hoog contrast op het paartje.

10. Nike Dunk Low QS LeBron James ‘Fruity Pebbles’ | DH8009-600

Nike Dunk Low QS LeBron James 'Fruity Pebbles'
Nike Dunk Low QS LeBron James 'Fruity Pebbles'

Als laatste in het overzicht van de Populairste Sneakers bij StockX hebben we de Nike Dunk Low QS LeBron James ‘Fruity Pebbles’. Het is inmiddels geen verassing meer dat LeBron James fan is van Fruity Pebbles. Inmiddels hebben al verschillende silhouetten een op de ontbijtgranen geïnspireerde ontwerp gekregen. Nu ook de Dunk Low!

De verschillende kleuren van de ontbijtgranen worden gecombineerd op het bovenwerk. De mudguard, eyestay en hak komen in rood leer. Daarnaast is lichtblauw leer geplaatst op de Swoosh en heel tab. Op de heel tab is ook een opvallend detail te zien, namelijk het LeBron James kroon logo. Als laatste detail hebben de veters een gekleurde spikkels ontwerp gekregen. Wat opnieuw een knipoog is naar Fruity Pebbles.

Dit waren de Populairste Sneakers bij StockX van week 45. Bekijk vooral ook de rest van het aanbod op de StockX website via de button hieronder!

Wil je altijd op de hoogte zijn van alle nieuws rondom sneakers en streetwear? Download dan de Sneakerjagers app! Hier kun je het laatste sneaker nieuws lezen, een release kalender bekijken, meedoen met giveaways en sneaker release informatie vinden. Dat allemaal in één app!