Skip to content
Upcoming

Polar Skate Co. x Nike SB Air Trainer 1

6 juni 2019 16:41
Polar Skate Co. x Nike SB Air Trainer 1

De iconishce Nike SB Air Trainer 1 is een tijdje uit het straatbeeld verdwenen. De sneaker werd voor het eerst gemaakt in 1987 door Tinker Hatfield als een van de eerste atletische cross-trainingsschoenen. Nu heeft Eric Kosten, Professioneel skateboarder, de Nike SB Air Trainer 1 in samenwerking met Polar Skate Co. geteased op zijn Instagram.

In 1980 werden sportschoenen speciaal gemaakt voor maar één specifieke sport. Tinker Hatfield bedacht een sneaker die zowel in de sportschool en op het veld gebuikt kon worden. Tinker Hatfield zocht een tussenweg in de heel lift zodat deze sneaker bij beide gelegenheden gebuikt kon worden.

“Basketball shoes of the day were pretty flat with an eight millimeter heel lift,” says Hatfield, Nike’s current Vice President of Creative Concepts. “Running shoes had a 12 to 15 millimeter lift. I wanted to find a midpoint where there was enough heel lift for running, but also low enough to provide great stability.”

Tinker Hatfield
Image by Nike

De upper van de sneaker bevat premium leer in een kleurencombinatie van wit en navy blauw. Diep zwarte nubuck overlays gaan over het premium leer heen. Veel details zijn te vinden op de sneaker, zo staat er “POLAR” op de toe strap, tong en insole. De upper van de sneaker zit bovenop een witte midsole gecombineerd met een gum outsole.

De Polar Skate Co. x Nike SB Trainer 1 komt uit op 10 juni via Nike.com echter is er nog geen prijs bekendgemaakt. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Polar X Nike SB Air Trainer 1 QS 'Royal Blue'

CI6892-001 · Prijs vanaf €343,-

Naar alle aanbieders
View this post on Instagram

✨For total sports coverage.✨

A post shared by Eric Koston (@erickoston) on

Nike SB Air Trainer
Nike SB Air Trainer
Nike SB Air Trainer
Nike SB Air Trainer
Images by Nike

The Turnover