Watch

Podcast Rewind – Tim Beumers en Menno van Meurs

28 juli 2021 20:00
Podcast Rewind – Tim Beumers en Menno van Meurs

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de tiende aflevering: Tim Beumers en Menno van Meurs.

Tim Beumers

Tim Beumers, sneakerliefhebber en een grote naam in de sneaker- en hiphop wereld was te gast in aflevering 10 van onze podcast. Tim is wat ze noemen een alleskunner, hij was voorheen bekend als rapper in de formatie VSOP en is daarna bezig geweest als columnist bij FunX en GeenStijl. In 2020 verscheen hij nog in de nummers ‘Golden Punani’ en ‘Pap is dik’, op het album ‘Love & Legehness’ van ‘Van Pletzen’.

In onze podcast deelt Tim natuurlijk al zijn kennis over sneakers en geeft hij zijn nuchtere mening over de besproken paartjes. Hij geeft zelf aan ruimte te hebben voor 250 paar schoenen en verkoopt een paartje als hij er genoeg van heeft. Hij zegt tegenwoordig niet enorm veel moeite meer te doen voor een schoen, maar vertelt over releases die hij heeft meegemaakt die eindigden in chaos.

Tegenwoordig is Tim te zien in ‘De Grote Tim &Tom Sneaker Show’, die elke 2 weken op het YouTube-kanaal van Sneakerjagers verschijnt. Samen met Tommy Triggah, die in aflevering 5 van onze podcast te gast is geweest, bespreekt hij de nieuwste sneakers en aankomende releases.

Verder is Tim in april te gast geweest in de serie ‘WOEI KICKIN THE DOOR’ op het YouTube-kanaal van WOEI. Daarin onthult hij zijn top 5 sneakers en vertelt hij hoe zijn passie voor sneakers is ontstaan.

Menno van Meurs

Menno van Meurs is erg bekend in de fashion wereld, hij heeft namelijk zijn eigen denim boetiek: Tenue de Nîmes. Zelf omschrijft hij zijn winkel als een uit de hand gelopen blauwe hobby. Hij droomde er altijd van om zijn eigen ideale spijkerbroekenwinkel te starten en toen hij 26 was werd deze droom dan ook werkelijkheid.

Menno vertelt in onze podcast over het volgen van zijn dromen en dat hij altijd lekker eigenwijs is geweest. Ook moet het onderwerp schoenen natuurlijk aangekaart worden, want Tenue de Nîmes verkoopt naast spijkerbroeken ook andere kleding en schoenen. Menno vertelt over zijn samenwerking met Vans en hoe hij dit voor elkaar kreeg. In de webshop van Tenue de Nîmes zijn overigens nog steeds Vans te koop van de collab met Tenue de Nîmes. 

In april heeft het Parijse merk A.P.C. zijn eerste winkel geopend in Nederland in samenwerking met Menno. A.P.C. is één van Menno’s favoriete merken en werd dan ook al verkocht bij Tenue de Nîmes. Op de site van Tenue de Nîmes staat een heel interview met Menno’s held Jean Touitou, de oprichter van A.P.C.

Verder heeft Tenue de Nîmes in 2020 samengewerkt met Nudies Jeans om de duurzaamheid van denim te belichten. De lijn die de merken samen hebben ontworpen heet Gritty Jackson en is nog steeds te koop. 

Meer horen over de sneakerverhalen van Tim en Menno? Dat kan! Aflevering 10 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!

The Turnover