Skip to content
Upcoming

Podcast Rewind – Peter Kolks en Nikki van Toorn

6 november 2021 20:00
Podcast Rewind – Peter Kolks en Nikki van Toorn

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit aflevering 11 van seizoen twee: Peter Kolks en Nikki van Toorn.

Peter Kolks

Peter Kolks is co-owner van het skateboard brand POP Trading Company. In onze podcast vertelt hij hoe hij in 2013 begonnen is als distribiteur van skateboardmerken aan winkels in Nederland en hoe hij uiteindelijk zijn eigen merk is begonnen. Hij promootte veel merken, waaronder Palace, op zijn website en sociale media. Peter heeft nog een tijd voor kunstenaar Piet Parra gewerkt, die hem heeft geïnspireerd om voor zichzelf te beginnen en dat heeft hij dus met POP Trading Company gedaan.

Waar hij in de podcast verteld over een toffe samenwerking die hij had gedaan met Converse, heeft Peter met POP Trading Company nog een samenwerking met Converse uitgebracht. De Converse Jack Purcell Pro verschijnt weer met Nijntje afgebeeld op de schoen. Verder is Peter geïnterviewd voor Place Skateboard Culture. Hier vertelt hij onder andere over zijn passie voor skateboarden, hoe hij is begonnen met POP en over ‘out of the box’ samenwerkingen.

Nikki van Toorn

In de sneakerwereld is Nikki van Toorn een bekende naam, zij fotografeert namelijk veel in de hiphop wereld. Van schoenen tot artiesten bij concerten en festivals, noem het en zij fotografeert het. Nikki is begonnen met fotografie door haar oma, ze kreeg een camera voor haar verjaardag en het eerste wat ze fotografeerde was natuurlijk een schoen. Ondertussen is ze een pro en weet ze precies hoe ze een sneaker zo op de foto moet zetten dat deze er echt uitspat. In onze podcast vertelt ze hoe zij ervoor heeft gezorgd dat ze voor bekende merken, maar ook op festivals als WooHah mag schieten.

Daarnaast heeft ze een expositie gehad bij Sneakerness, waarvan ze twee canvassen heeft meegenomen en laat zien in de podcast. Ook de Air Max 1 die zij heeft ontworpen en laten maken door Vijz Bespokes neemt ze mee. Ze vertelt waarom ze voor deze materialen en colorway heeft gekozen.

Nikki is natuurlijk nog steeds veel bezig met fotografie, op haar Instagram komen regelmatig foto’s voorbij van shoots die zij heeft gedaan, met onder andere Hef, Josylvio en Pommelien Thijs. Maar ze schiet ook foto’s voor FunX en natuurlijk fotografeert ze sneakers. Als alle evenementen weer draaien hopen we natuurlijk dat Nikki gewoon weer met haar camera op festivals als WooHah staat!

Aflevering 11

Meer horen over de sneakerverhalen van Peter en Nikki? Dat kan!

Aflevering 11 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!