Watch

Podcast Rewind – Kraantje Pappie & Frank van Outsole

7 oktober 2021 20:00
Podcast Rewind – Kraantje Pappie & Frank van Outsole

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de zesde aflevering van seizoen twee: Kraantje Pappie en Frank Klerks van outsole.

Kraantje Pappie

Alex van der Zouwen, beter bekend onder zijn artiestennaam Kraantje Pappie is naast artiest ook enorme sneaker fan. Hij vertelt hoe hij verliefd is geworden op het ‘spelletje’ van sneakers verzamelen, kopen en verkopen. Hij schrijft zich net als elke andere sneakerhead gewoon in voor raffles en vindt het heerlijk dat hij in de sneakerwereld eigenlijk helemaal niet bekend is. Zijn enthousiasme over sneakers tilt deze aflevering van onze podcast naar een hoger level.

Hij vertelt in de podcast dat hij eigenlijk zijn hele leven al bezig is geweest met sneakers. Als klein kind had hij al de mooie paartjes aan zijn voeten hangen. Verder deelt hij wat zijn favoriete kledingstukken zijn van Supreme en welke sneakerstores hij in Groningen, zijn geboortestad, vaak bezocht.

Ook al konden door het Coronavirus zijn shows niet doorgaan was hij wel een aantal keer live te zien met The Streamers. Samen met een hele groep Nederlandse artiesten heeft hij drie succesvolle liveshows neergezet. Als artiest vindt hij het belangrijk er goed uit te zien en daar horen sneakers natuurlijk bij. Tijdens zijn shows met The Streamers was hij dan ook regelmatig in Nike SB Dunk Lows Supreme te zien.

Frank Klerks

Frank Klerks is de eigenaar van Outsole: Europa’s grootste online aanbieder van limited Nike Air Max 1s en nog vele andere exclusieve sneakers. Zijn liefde voor sneakers begon toen hij erg jong was. Van zijn moeder mocht hij nooit sneakers hebben en juist daarom wilde hij ze des te meer. Waar hij eerst twee paar sneakers had werden het er meer en meer en groeide het uit tot een enorme collectie. Ondertussen heeft hij deze uitgedund tot een collectie van 60 paar.

Hij vertelt hoe hij vroeger een stuk of 300 paar sneakers op Marktplaats had staan, maar dat het te veel gedoe was. Op een begeven moment is hij een website begonnen om al zijn sneakers te verkopen en dat is hoe Outsole is begonnen. Door blogs die hij al schreef was hij redelijk bekend in de sneakerwereld, waardoor Outsole al snel een succes was.

Ondertussen kun je niet meer alleen sneakers kopen op Outsole.nl, maar verkopen ze ook veters, keychains, tote bags en producten om je sneakers te onderhouden. Ook posten ze regelmatig blogs op de site. Zo word je op de hoogte gehouden van nieuwe releases, maar delen ze ook hoe je sneakers het beste schoon kunt houden.

Aflevering 6

Meer horen over de sneakerverhalen van Frank en Alex? Dat kan!

Aflevering 6 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!

The Turnover