Watch

Podcast Rewind – Bizzey & Matthijs van der Meulen

1 september 2021 20:00
Podcast Rewind – Bizzey & Matthijs van der Meulen

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de laatste aflevering van seizoen één: Bizzey en Matthijs van der Meulen.

Bizzey

Leo Roelandschap, beter bekend als Bizzey, is één van de gasten waarmee we het eerste seizoen van Sneakerjagers ‘On Air’ afsluiten. We kennen hem natuurlijk allemaal als hiphop artiest en fashion icon, maar hoe is zijn oog voor fashion ontstaan?

Hij vertelt in de podcast over hoe hij als kind altijd al bezig was met fashion en vaak voor liep op de trends. Dit leidde af en toe nog wel tot pestgedrag van andere kinderen naar hem toe. Gelukkig is hij altijd zijn eigen ding blijven doen, anders zouden we nu misschien niet van zijn tunes kunnen genieten.

Zoals hij zelf zegt is Bizzey een ‘skater by heart’, waardoor hij merken als Supreme erg waardeert en dan ook graag draagt. Hij komt gemakkelijk aan vette sneakers en vertelt in onze podcast over herinneringen die die sneakers met zich meebrengen.

In 2021 is Bizzey vanwege de coronacrisis lekker gaan uitrusten op Bali met zijn gezin. Op zijn Instagram deelt hij dat hij wacht tot we allemaal weer naar clubs en festivals kunnen, maar dat we veel van hem en zijn muziek kunnen verwachten.

Matthijs van der Meulen

Matthijs van der Meulen is de creative director van het bekende sneakerevent Sneakerness. Dit event vindt niet alleen in Nederland plaats, maar is ook in Milaan, Parijs, Londen en Keulen te bezoeken voor alle sneakerliefhebbers.

Matthijs vertelt dat zijn liefde voor sneakers begon toen hij klein was en op atletiek zat. Hij droeg zijn sportschoenen liever dan zijn ‘normale’ schoenen en besloot vanaf dat moment alleen nog maar op sneakers door het leven te gaan.

Toen hij Sneakerness in Nederland mocht organiseren werd hij onderschat door de meesten mensen. Hij was niet erg bekend in de sneakerscene en velen vroegen zich af waarom nou juist hij Sneakerness mocht organiseren. Matthijs heeft zichzelf bewezen, want hij heeft Sneakerness wel degelijk tot een hoger niveau gebracht. Door zijn werk is Sneakerness verrijkt met exposities, muziek, wedstrijden en veel meer.

Door de coronamaatregelen kon Sneakerness Amsterdam in 2020 helaas niet doorgaan, maar de nieuwe data voor 2021 zijn eindelijk bekend. Het evenement zal plaatsvinden op 11 en 12 september 2021 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Verder is Matthijs in het tweede seizoen van Sneakerjagers ‘On Air’ weer te gast, samen met Valerio host hij de vierde aflevering.

Meer horen over de sneakerverhalen van Bizzey en Matthijs? Dat kan!

Aflevering 12 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!

The Turnover