Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Benny Komala van Ben-G & Timothy Sabajo van Patta

13 oktober 2021 20:00
Podcast Rewind – Benny Komala van Ben-G & Timothy Sabajo van Patta

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit aflevering acht van seizoen twee: Benny Komala van Ben-G en Timothy Sabajo van Patta.

Benny Komala van Ben-G

Benny Komala is de eigenaar van de Amsterdamse skate shop Ben-G. Onder skaters en sneakerliefhebbers een bekende winkel, want het merkaanbod bestaat uit onder andere Nike, Adidas, Vans, Parra en Strangelove. Uiteraard is zijn liefde voor sneakers begonnen bij het skateboarden. In de podcast vertelt hij dat hij regelmatig een nieuw paartje nodig had, omdat hij ze allemaal in no time kapot skatete. Hij had toen een voorkeur voor Jordan 1s, maar vertelt ook op welke schoenen hij nog meer graag skatete.

Ook vertelt Benny hoe hij zijn winkel heeft gestart en over de vriendschap die hij opbouwde met de gasten van Patta, want Ben-G en Patta bevonden zich de eerste paar jaar in hetzelfde pand. Hij heeft in samenwerking met Nike SB zijn eigen sneaker mogen ontwerpen en heeft een aantal samples meegenomen die hij in de podcast uitgebreid laat zien en bespreekt.

Naast bezig zijn met sneakers en fashion, treedt Benny live op met de band MICH waar onder andere Piet Parra ook in zit. Vanwege het coronavirus is het concert in Paradiso van 22 mei helaas gecanceld, maar hopelijk is er binnenkort een nieuwe datum bekend waarop we de band live kunnen bezoeken. Verder is er op de tweede verdieping van Ben-G een tweede winkel geopend: Very Special. Het is een design- en art based store, waar onder andere kleding en homeware wordt verkocht. Merken die daar aangeboden worden zijn onder andere By Parra, Brain Dead, Real Bad Man, Stüssy en Carhartt WIP.

Timothy Sabajo van Patta

Na Edson Sabajo te gast te hebben gehad in het eerste seizoen van Sneakerjagers ‘On Air’, wilden wij ook graag Timothy Sabajo aan tafel hebben. Hij heeft een groot aandeel gehad in het succes van Patta en verteld daar dan ook uitgebreid over in onze podcast. Tim vertelt hoeveel moeite hij heeft gedaan om sneakers te bemachtigen en over dingen die hij heeft meegemaakt in de wijken van New York City.

Ook vertelt Tim over collaborations die Patta allemaal heeft gehad met andere merken zoals Nike, Asics en Vans. Dit jaar mogen we ook weer een aantal collabs verwachten van Patta, zo is het al bekend dat er een collectie wordt uitgebracht met sportswear brand C.P. Company.

Aflevering 8

Meer horen over de sneakerverhalen van Benny en Tim? Dat kan!

Aflevering 8 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!