Watch

Podcast Rewind – Bart van Hylckama & Melvin Sibelo

10 september 2021 20:00
Podcast Rewind – Bart van Hylckama & Melvin Sibelo

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de eerste aflevering van seizoen twee: Bart van Hylckama en Melvin Sibelo.

Bart van Hylckama

Ultieme Hagenees Bart van Hylckema is de eigenaar van 2 kledingwinkels in Den Haag. Hij vertelt hoe hij is begonnen met zijn eerste streetwear winkel Baretta en vervolgens Uptown heeft geopend. In die tweede winkel worden wat meer high-end merken verkocht.

In onze podcast vertelt Bart waar zijn passie voor sneakers vandaan komt en geeft hij zijn mening over verschillende paartjes. Hij heeft de opkomst van de Airmax in Nederland in volle glorie meegemaakt, maar mocht deze van zijn ouders niet hebben. Toen hij later met zijn winkel naast Concrete zat, zag hij regelmatig vette paartjes voorbij komen die hij móést hebben. Dat is dan ook hoe zijn sneakercollectie is begonnen. Daarnaast vond hij het als DJ tof om altijd een speciale sneaker aan te hebben.

Door de komst van het Coronavirus moesten de winkels van Bart tijdelijk sluiten. Hij ging niet bij de pakken neer zitten, want hij verzon andere manieren waardoor klanten nog steeds bij hem terecht konden. Zo heeft hij in samenwerking met 3d-venture.nl een virtuele tour door de winkel gemaakt waarbij klanten kunnen aanklikken wat ze leuk vinden en dit ook meteen kunnen kopen.

Ondertussen zijn al zijn winkels gelukkig weer open en kun je daar weer terecht voor de vetste streetwear en meer!

Melvin Sibelo

Melvin Sibelo, beter bekend onder zijn oude DJ naam Melly Mel, heeft naast een passie voor muziek ook een grote passie voor sneakers. Door zijn connecties uit de hiphop scene kon hij altijd aan de tofste paartjes komen, hij vertelt dan ook dat hij nog nooit in de rij heeft hoeven staan voor een release.

Melvin vertelt over welke sneakers hij allemaal in zijn verzameling heeft en hoe hij daar aan komt. Ook heeft hij veel sneakers verkocht en vertelt hij van welke verkoop hij stiekem spijt heeft. Met zijn grote kennis over sneakers zorgt hij ervoor dat er echt leuke gesprekken ontstaan aan tafel bij de Sneakerjagers podcast.

Tegenwoordig doet Melvin het rustig aan. Hij is al een tijdje gestopt als DJ en is ook niet erg actief op social media.

Meer horen over de sneakerverhalen van Bart en Melvin ? Dat kan!

Aflevering 1 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!

The Turnover