Skip to content
Upcoming

Pick of the Week #32: Air Jordan 4 Retro ‘Cool Grey’

7 augustus 2019 15:51
Pick of the Week #32: Air Jordan 4 Retro ‘Cool Grey’

Vorige week donderdag, 1 augustus 2019, was de release van de Air Jordan 4 Retro ‘Cool Grey’. Het icoon is voor de eerste keer terug sinds 2004 en is een ode aan de 30e verjaardag van de Air Jordan IV. Mede daarom is het voor ons deze week geen moeilijke keus om tot een Pick of the Week #32 te komen.

Air Jordan 4 Retro ‘Cool Grey’

In 2004 is het ‘Cool Grey’ kleurenpalet geïntroduceerd voor de Air Jordan IV, wat een unieke twist toevoegde aan het oorspronkelijke design. De sneaker is sindsdien een iconische essential geworden binnen de sneakermodellen van het merk en een bron van inspiratie voor toekomstige creaties. Afgelopen donderdag (1 augustus 2019) keerde de sneaker voor het eerst, sinds de release 15 jaar geleden, terug in de oorspronkelijke vorm maar met verbeterde materialen op de hele sneaker.

De schoonheid van de retro versie uit 2019 schuilt in subtiele details met kleuraccenten en nieuwe materialen, waardoor de sneaker zich onderscheidt van alle eerdere versies van de Air Jordan IV. Het meest opvallend is het bovenwerk, dat bestaat uit soepel grijs nubuck en zorgt voor de iconische ‘Cool Grey’ look. Een opvallend chromen Jumpman logo is aangebracht op de hak, terwijl kleine details in ‘Maize Yellow’ de tongbadge, de zichtbare Air unit en de buitenzool extra pit geven. Net zoals bij de release uit 2004 omsluiten de kenmerkende vleugels van het design uit 2019 een vlak van grijs nubuck — in tegenstelling tot het plastic gebruikt voor de originele Air Jordan IV uit 1989. Dit resulteert in een smaakvol, samenhangend geheel van kleuren, schakeringen en materialen.

Als je ze de eerste keer hebt gemist, dan krijg je nu een tweede kans. De Air Jordan 4 Retro ‘Cool Grey’ is namelijk nog bij verschillende retailers verkrijgbaar. Maar wacht niet te lang! Benieuwd waar deze Air Jordans nog verkrijgbaar zijn? Check de Storelist door hieronder op de knop “naar alle aanbieders” te klikken.


Air Jordan 4 Retro 'Cool Grey'

308497-007 · Prijs vanaf €306,-

Naar alle aanbieders
Images by: Sneakerjagers