Editorial

Personaliseer je eigen Blazer schoenen met de Nike By You

28 oktober 2021 11:00
Personaliseer je eigen Blazer schoenen met de Nike By You

Altijd al een customized paartje van de Nike Blazer willen hebben? Dat kan op de website van Nike! Met de Nike By You functie kan jij een eigen draai aan de sneaker geven en bepaal jij jouw eigen stijl.

Nike Blazer Mid ’77

De Nike Blazer is één van onze favoriete modellen en is haast niet te missen in de streetwear-scene. Het model werd vernoemd naar het NBA team ‘The Portland Trail Blazers’ en maakte zijn debuut in 1973. Om aandacht te brengen naar het silhouet, koos Nike ervoor om de schoen te laten dragen door NBA-basketballer George Gervin, ook wel bekend als ‘The Ice Man‘, tijdens één van zijn wedstrijden in de jaren 70.

De schoen heeft een leren upper en draagt een zool gemaakt van rubber. Op het middenpaneel is de welbekende Swoosh te vinden. Het model is te verkrijgen in een lage en hoge variant en heeft inmiddels een hoop colorways mogen ontvangen.

De sneaker is speciaal ontworpen voor het basketballen, maar werd over de jaren heen al gauw populair in verschillende subculturen. Zo werd de schoen ook gedragen door skateboarders en kreeg het model een hoop varianten in samenwerkingen met verschilende designermarken.

Nike Blazer

Hoe personaliseer je de Nike Blazer?

Op de website kun je ervoor kiezen om de Blazer low of Blazer high te customizen. Zodra je jouw model hebt gekozen en jouw maat hebt geselecteerd, kan het ontwerpproces beginnen. De sneaker wordt opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo kun jij elk onderdeel met volledige aandacht personaliseren.

Nike Blazer Low Inspiration
Nike Blazer Low By You Inspiration
Nike Blazer By You
Image by Nike

Bij het ontwerpproces heb je de mogelijkheid om de onderdelen verschillende kleuren te geven. Daarnaast kun je ook de materialen uitkiezen die jij op jouw paartje wilt hebben. Van de veterogen tot aan de buitenzolen, met de Nike By You functie kan jij al jouw creativiteit op de schoen uiten.

Nike Blazer High Inspiration
Nike Blazer High By You Inspiration
Nike Blazer By You
Image by Nike

Ten slotte is het ook mogelijk om een tekst aan de binnenkant van de tong toe te voegen. De tekst mag maar uit drie tekens bestaan, dus hier is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw initialen op te plaatsen. Wanneer je ontwerp af is, klik je op ‘klaar’ en is de sneaker ready om besteld te worden.

Ontwerp nu je eigen Nike By You

Wil jij ook je eigen Nike Blazer By You personaliseren? Wacht dan niet langer en bezoek de Nike website. Uiteraard is het ook mogelijk om andere modellen van Nike te personaliseren, zoals de Air Max 90 en de React Vision.

Wil jij meer van zulke berichten lezen? Download dan de Sneakerjagers app en neem een kijkje bij onze blogs. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter om up-to-date te blijven van het laatste sneaker nieuws en releases.

The Turnover