Skip to content
Upcoming

Parbleu Footwear brengt een 90’s geïnspireerde Tennis Sneaker uit

10 oktober 2018 13:49
Parbleu Footwear brengt een 90’s geïnspireerde Tennis Sneaker uit

Het Amsterdamse footwear label brengt in oktober een tennis sneaker geïnspireerd op de jaren 90 uit; The MJOK1. De officiële lancering vindt plaats in de pop up store op Ferdinand Bolstraat ’96 op 13 oktober in Amsterdam. Daarnaast is de sneaker exclusief verkrijgbaar  bij de Utrechtse concept store Oebens Mercantile.

“De nineties zijn momenteel niet weg te denken uit het mode-en de straatbeeld. Hier wilden wij onze eigen interpretatie aan geven. Omdat wij het merk niet zijn voor grote woord logo’s,  hebben we bij deze sneaker voor het eerst geëxperimenteerd met ons eigen beeldmerk subtiel geborduurd op de zijkant; de Parbleu ekster. Een sierlijke maar enigszins brutale vogel die houdt van mooie dingen maar ook een vogel die tegelijk nieuwsgierig is naar het onbekende. De perfecte combinatie voor een relatief jong label als Parbleu en onze trouwe following”. Aan het woord de creative director Christiaan Berg.

De Amsterdamse misdaad & sport Journalist Jens Olde Kalter een vriend van de oprichter, is de naamgever van de schoen (MJOK),. Alle eerdere modellen van Parbleu dragen de initialen van goede vrienden van oprichter.

Voor de materialen is gebruik gemaakt van Italiaans suède in combinatie met lucht doorlatend mesh en afgewerkt met luxe nappa. Een mooi tactiel detail is de volledige badstof binnenvoering van de schoen.

De sneaker is verkrijgbaar bij de website van Parblue.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Parbleu Footwear

Prijs: €150,-
Color: White