Skip to content
Upcoming

Overkill X New Balance ‘Berlin-City of Values’ pack

13 juni 2019 13:07
Overkill X New Balance ‘Berlin-City of Values’ pack

De in Berlijn gevestigde sneaker store Overkill gaat de samenwerking aan met New Balance. Het pack dat voortkomt uit deze collab is het ‘Berlin-City of Values’ pack. Het is dus geen verrassing meer dat beide bedrijven zich hebben laten inspireren door deze verrassende stad die nooit slaapt.

Als je naar Berlijn gaat heb je aan één weekend lang niet genoeg om de wonderen van deze stad te ontdekken. Berlijn draagt zoveel verschillende elementen met zich mee. Je moet hier echt de tijd voor nemen om alles te kunnen zien. De pijn van de Tweede Wereldoorlog wordt tot op de dag van vandaag nog altijd herdacht in deze stad. Je kan bijvoorbeeld de resten van de Berlijnse muur bezoeken die West- en Oost-Berlijn van elkaar gescheiden hield of het Holocaust monument dat je midden in het centrum van de stad vindt. Maar Berlijn heeft, naast deze trieste geschiedenis, ook heel veel moois te bieden. Door de hele stad hebben graffitikunstenaars namelijk hun creativiteit laten spreken. Verder leeft de stad helemaal op wanneer het avond wordt door het bruisende nachtleven.

Overkill en New Balance hebben de clubcultuur van de Duitse hoofdstad gebruikt ter inspiratie van de twee sneakers uit het ‘Berlin-City of Values’ pack. Waar vele mensen juist in het donker gekleed gaan naar de beste Techno clubs in de stad, staat Berlijn ook bekend om zijn kleurrijke sfeer tijdens de bekende Love Parade en Gay Parade. Deze twee werelden worden door Overkill en New Balance samengebracht in het nieuwe pack. Gelijkheid, eenheid en diversiteit zijn de kernwaarden die via deze sneakers naar buiten worden gebracht.

‘Berlin-City of Values’ details

Het pack bestaat uit twee New Balance modellen die beide een andere colorway krijgen. Het gaat hier om de New Balance M1500 en het model dat voor de 30e verjaardag van de M1500 is ontworpen, namelijk de M1530. De New Balance M1530 komt in een geheel zwarte colorway met een aantal interessante details. Zo is de upper gemaakt van geperforeerd leer en zacht nubuck. Daarnaast vind je ook nog 3M materiaal dat zorgt voor een reflecterend effect op de “N” branding.

Het retro model uit dit pack, de M1500, is juist het tegenovergestelde van de M1530. Deze sneaker bestaat uit verschillende pastelkleuren op materialen van hoge kwaliteit. Op de upper vind je suède overlays in het grijs en blauw. Verder zie je verschillende pastelkleuren terugkomen op de verschillende New Balance branding op dit model. Ook hier is de “N” branding reflecterend. De New Balance M1500 biedt overigens mogelijkheden voor eigen personalisering vanwege de drie paar veters en lace locks in verschillende kleuren.

De twee sneakers uit het ‘Berlin-City of Values’ pack zullen zaterdag 22 juni releasen voor een prijs van €170,-. Bekijk ondertussen hieronder de foto’s van beide colorways. Ben je nieuwsgierig naar andere releases? Check dan onze releasekalender.


Overkill X New Balance 1530 City of Values Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Berlin-City of Values

Overkill X New Balance 1500 City of Values Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Berlin-City of Values
Berlin-City of Values
Images by: Overkill