Skip to content
Staff Picks

Onze top 10 tofste items uit de Vans skatecollectie

25 september 2021 10:00
Onze top 10 tofste items uit de Vans skatecollectie

In de jaren 50 van de vorige eeuw is vanuit de surfcultuur het skateboarden ontstaan. Het object met vier wielen werd oontwikkeld door surfers die wilden droogsurfen. Zo voegden de surfers rolschaatswielen onder een houten plank toe en brachten zij hun surfskills mee naar de stoepen.

Langzamerhand begon er een subcultuur te onstaan vol met skaters. Door het ruige bovenwerk en Vulc buitenzool werden de schoenen van Vans vooral populair onder de skateboarders en BMX-ers. Hierdoor kreeg het merk steeds meer naamsbekendheid en werden de sneakers door heel Californië gespot.

Het merk begon steeds meer betrokken te raken tot de skate community en voegde zodoende later ook een skateboard toe aan het logo. Vans sponsorde verschillende skate- en BMX-evenementen en opende in 1998 zijn eigen skatepark. Op de website van Vans kun je nu de gehele skatecollectie vinden.

Vans skatecollectie
Image by Vans

Om de rijke geschiedenis van het skateboard en Vans te vieren hebben wij speciaal voor onze skaters een top 10 samengesteld van de tofste items uit de Vans Skatecollectie. De items uit deze lijst zijn verkrijgbaar op de website van Vans. Wil je liever zelf door de skatecollectie en website van Vans scrollen? Klik dan op de knoppen hieronder.

1. Sk8-Hi

Sk8-Hi

We beginnen de lijst met de klassieke Sk8-Hi. De high top sneaker heeft een zwart bovenwerk gemaakt van suède. Over de tong heen zijn witte veters te vinden en matchen perfect met de Vans streep op het middenpaneel.

Op de tong is een witte tag te vinden, hierop is het Vans logo in het rood gedrukt. Verder bevat de schoen een witte middenzool en een bruine buitenzool.

Lijkt deze sneaker jou ook wat? Je kunt dit paar vinden op de website van Vans voor €95,00.

Vans skatecollectie

2. Vans x Rassvet Station Jacket

Vans x Rassvet Station Jacket

Om er zo stijlvol mogelijk uit te zien op de skatebaan hebben wij de Vans x Rassvet Station Jacket. De jas is volledig gemaakt van denim, met op de borst het Vans logo in het wit. Op de rug staat een toffe print. Hier is een draak getekend op een skatebord. Onder de draak is het Vans logo te vinden.

Echter komt de jas met een leuke verrassing! Het kledingstuk kan namelijk ook binnenstebuiten gedragen worden. De jas veranderd van donkerblauwe kleur naar de populaire zwart en wit geruite print. Verder vind je op de borst een zwarte Vans tag.

De jas kost €155,00 en is makkelijk te verkrijgen via de website van Vans.

Vans Skatecollectie

3. Sport Crockett High

Sport Crockett High

Vervolgens hebben wij de Sport Crockett High. De sneaker heeft een lederen bovenwerk waarop lichte kleuren te vinden zijn. De basis van het model is wit. De overlays op de mudguard, hiel en rondom de veters kleuren off-white. De streep op het middenpaneel is groen en maakt het kleurenschema van de Vans helemaal compleet.

Ten slotte heeft de sneaker een witte middenzool en een bruine buitenzool.

Is deze sneaker wat voor jou? Bestel het model dan nu via de website van Vans voor maar €95,00.

Vans skatecollectie

4. Milford Beanie

Milford Beanie

Soms kan het wel frisjes zijn op straat. Daarom voegen wij ook de Milford Beanie aan het lijstje toe. De beanie is bordeaux rood met aan de voorkant een witte Vans tag.

De beanie kost €25,00 en is ook verkrijgbaar in andere kleuren. Vind je deze beanie ook zo leuk? Dan kun je deze meteen bestellen op de website van Vans.

Vans skatecollectie

5. Vans x Spongebob Skull Pullover Hoody

Vans x Spongebob Skull Pullover Hoody

In samenwerking met Mike Gigliotti heeft het merk de Vans x Spongebob Skull Pullover Hoody uitgebracht. Het kledingstuk is volledig zwart, met op de borst het Vans en Spongebob logo in het geel. Op de mouwen zijn gele kettingen getekend.

Aan de achterkant van de hoodie is een leuk design te vinden. Op het design is een gele schedel getekend. Uit de mond van de schedel is het gele poppetje Spongebob te vinden. Ten slotte staat er aan de onderkant “Vans off the wall” in het geel geschreven.

De hoodie is verkrijgbaar op de website van Vans en kost €75,00.

Vans skatecollectie

6. Vans old Skool

We brengen nog een klassieker bij met de Vans Old Skool. De basis van de sneaker is lichtblauw, hierop zijn donkerblauwe overlays te vinden rondom de veters en op de hiel. Ook de toebox van dit silhouet is donkerblauw. De streep op het middenpaneel is wit en matcht perfect met de veters op de tong.

Verder heeft het model een witte middenzool en een bruine buitenzool. Op het middenzool is nog een rode Vans box te vinden.

Vind jij dit ook een leuk paartje? Bestel de sneaker dan op de website van Vans voor maar €85,00.

7. Vans x Rasset Sporttas

Vans x Rasset sporttas

Met de Vans x Rasset Sporttas hoef jij je spullen niet meer in je handen te dragen. De tas heeft een witte basis waarop zwarte elementen geplaatst zijn.

Het onderstuk en de zijkanten van de tas zijn zwart gekleurd. Ook de schouderbanden en het handvat komen in een zwart jasje.

Aan de zijkant van de tas is het Vans logo in het wit te vinden. De binnenkant van het item komt gekleed in het zwart en wit geruite printje van het skatemerk.

De tas kost voor €125,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

Vans skatecollectie

8. Skate Half Cab Schoenen

Skate Half Cab Schoenen

Ook voegen wij de Skate Half Cab Schoenen aan het lijstje toe. De sneaker heeft een bruine basis. Hierop zijn zwarte overlays te vinden op de mudguard, de hiel en rondom de veters. De tong van het model kleurt zwart en heeft bruine veters.

Verder is op het middenpaneel en op de tong het Half Cab tag te vinden. Ten slotte heeft het model een witte middenzool en een bruine buitenzool.

Heb jij dit paartje op het oog? Wacht dan niet langer en bestel de sneaker voor €90,00 op de website van Vans.

Vans skatecollectie

9. Deppster II Web Riem

Deppster II Web Riem

Tijdens het skaten is het natuurlijk belangrijk dat je broek goed vastzit. De Deppster Web Riem heeft het bekende geruite printje van Vans, deze komen in de kleuren zwart en grijs.

Daarnaast bevat de riem een donkergrijze gesp. Hierop is het Vans logo in het wit gebrand.

De riem kost €22,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

Vans skatecollectie

10. Skate Sk8-Hi Decon

Skate Sk8-Hi Decon

We sluiten de lijst af met een speciaal paartje. De Skate Sk8-Hi Decon heeft een bovenwerk waarop een panterprint te vinden is. De toebox, veters en de hiel zijn zwart. Ook de streep op het middenpaneel is zwart en sluit goed aan op het bovenwerk.

Verder heeft de sneaker een zwarte middenzool. Hierop staat “xoxoxo” geschreven. Om het paar helemaal compleet te maken is het buitenzool bruin.

Het model kost €95,00 en is verkrijgbaar op de website van Vans.

Vans skatecollectie

Tot zo ver onze top 10 tofste Vans items uit de Skatecollectie. Ben jij benieuwd welke sneakers van Vans binnenkort gereleased worden? Houd dan onze releasekalender in de gaten en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.