Skip to content
Upcoming

Nike en Stussy komen met een nieuwe Zoom Spiridon Cage 2

16 april 2020 14:49
Nike en Stussy komen met een nieuwe Zoom Spiridon Cage 2

Twee weken gelden dropte Nike een retro op de Nike Zoom Spiridon. Het model wat al heel lang niet meer op de markt was verschenen keerde direct terug met een samenwerking met Stussy. De twee rustige colorways werden goed ontvangen door het publiek waardoor Nike nu komt met een opvolging. De volgende release is deze Nike x Stussy Zoom Spiridon Cage 2. Het model krijgt dit keer een ouderwetse tri-tone colorway die bestaat uit wit, zwart en rood.

Op het bovenwerk heeft Nike voornamelijk gebruik gemaakt van een witte tint. Door gebruik te maken van verschillende materialen ontstaat er wel een dynamiek. Het ideale aan deze sneaker is dat het gehele bovenwerk gemaakt is van een mesh met grote gaten. Dit zorgt ervoor dat de sneaker lekker blijft ademen in de zomer. Op het naadloze bovenwerk heeft Nike ook nog eens de Stussy branding geborduurd op de tongue. 

Onder de ‘cage’ op het bovenwerk zien we een tof detail. Ze hebben er namelijk voor gekozen om de swoosh achter dit effect te verstoppen. Hierdoor krijg je subtiel de Nike branding alsnog te zien.

Voor de lining heeft Nike gekozen voor een rode kleur, zodat de sneaker ook nog wat freshness heeft.Wat kenmerkend is aan de Zoom Spiridon blijft toch wel de dikke air unit in de achterkant.

Een officiele releasedatum van deze Nike Zoom Spiridon Cage 2 x Stussy is tot op heden nog niet bevestigd. We verwachten hier eerder vroeg dan laat meer informatie over te hebben. Houdt daarom de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws en eventuele updates over deze release.