Skip to content
Upcoming

De Nike Waffle Racer komt terug op een gerecyclede manier

26 mei 2020 16:04
De Nike Waffle Racer komt terug op een gerecyclede manier

Er staat behoorlijk wat op de planning, Nike wilt in 2021 een nieuwe variant van de Waffle Racer uitbrengen. Die ook wel bekend staat als de Waffle Racer Cater. Het paar is geïnspireerd door de Space Hippie collectie, en gemaakt met gerecyclede materialen op de zool. De Nike Waffle staat ook wel bekend als de meest duurste sneaker. Helaas moeten we nog heel even wachten, het paar belooft pas volgend jaar uit te komen. Maar voor je het weet is het alweer zo ver, lees dus snel verder voor alle informatie.

De Nike Waffle Racer komt oorspronkelijk uit 1972, en is een mythisch onderdeel van de sneakergeschiedenis. Zelfs nu die verouderd is blijft het een klassieker. De schoenen zijn ontworpen door Nike mede-oprichter Bill Bowerman. Hij gebruikte het wafelijzer van zijn vrouw om een nieuw soort hardloopschoen te creëren met een zool met wafelpatroon. Dit om hardlopers te helpen met hun snelheid te verbeteren. Niet lang geleden is een paar verkocht voor $475,500!

Nike Waffle Racer

Dit heerlijke paar heeft dit keer een te gekke colorway gekregen. Ze zijn gekleed in een combinatie van Summit White, Photon Dust, Black en Team Red. Er zijn dus behoorlijk wat gerecyclede materialen terug te vinden op de sneaker, kijk maar naar de zool. Daarnaast heeft het paar zichtbare stiksels die de swoosh intact houd terwijl suède de teen en de hiel omhult.

Release info

Wanneer het paar precies zal uitkomen, is helaas nog niet bekend. Maar we verwachten het model in 2021. Ze zijn erg gewild dus houd het vooral in de gaten! Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

Images by: solebjc