Skip to content
Upcoming

Het Nike Space Hippie pack dropt 11 juni

31 mei 2020 16:13
Het Nike Space Hippie pack dropt 11 juni

Enige tijd geleden introduceerde wij de Nike Space Hippie collectie. Het pack zou gaan bestaan uit 5 sneakers met een ruimtevaart colorway. Het is een tijdje rustig geweest rondom deze pack maar Nike kon geen beter moment vinden om deze release uit te brengen dan nu. De Nike Space Hippie pack zal namelijk uitkomen op 11 juni. Gezien de lancering van Dragon Crew zaterdag 30 mei kon je dit 11 juni goed vieren met een van deze 5 sneakers. 

Het Nike Space Hippie pack bestaat uit 4 sneakers. De Nike Space Hippie 01, 02, 03 en 04. Ze zijn allemaal gemaakt van gerecyclede materialen. De gedachte hierachter is als je naar de ruimte gaat dat je daar alles moet doen met dat wat er is. En zo is dat dus ook bij het produceren van deze sneakers gegaan. De sneakers zij gemaakt van dat wat er nog is en in een tweede leven gestopt kan worden. Buiten dat is er bij het maken van de sneakers gekeken naar hoe je het meeste kan maken met het minste materiaal, minste energie en minste koolstof. De sneaker laat de urgentie van de klimaatveranderingen zien en hierbij dus ook het verzinnen van oplossingen om dit tegen te gaan.

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen, t-shirts en garen resten. Hierbij is het bovenwerk dus voor 90% gerecycled. De zool is gemaakt van fabrieksresten van de Vaporfly 4% en is er zoomX schuim opnieuw in verwerkt. De midsole bestaat voor 15% uit Nike Grind rubber, door de vermindering van het gebruiken van nieuw materialen heb je een lagere CO2-voetafdruk. Doordat de Nike Grind materialen zijn gebruikt ontstaan er te gekke kleuren en texturen voor op de midsole.

De sneakers zullen uitkomen op 11 juni bij Nike.com en mogelijk later bij geselecteerde Nike retailers. Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender voor updates over deze release.

Nike Space Hippie 03

CQ3989-001 · Prijs vanaf €341,-

Naar alle aanbieders

Nike Space Hippie 02

CQ3988-001 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

Nike Space Hippie 01

CQ3986-001 · Prijs vanaf €178,-

Naar alle aanbieders

Nike Space Hippie 04 - SNKRS DAY Exclusive Access

CD3476-100 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Nike Space Hippie 04 - SNKRS DAY Exclusive Access

CD3476-001 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders
Nike Space Hippie
Nike Space Hippie
Nike Space Hippie
Nike Space Hippie
Nike Space Hippie