Skip to content
Upcoming

Nike SB Dunk Low Desert Sand // Closer look

6 juni 2019 15:30
Nike SB Dunk Low Desert Sand // Closer look

Nike zou Nike niet zijn als ze niet met iets nieuws zouden komen. Daarom kan je verwachten dat er weer wat heat aan zit te komen. Na de eerste beelden van de Parra X Nike SB Dunk Low hebben ze bekendgemaakt dat er een nieuwe colorway van de Nike SB Dunk Low in aantocht is. Ditmaal hebben ze het silhouet een ‘Desert Sand’ colorway gegeven. Dit paartje oogt rustig maar maakt het plaatje helemaal compleet.

Toen de Nike SB Dunk Low debuteerde in 2002 was het de allereerste sneaker die uit kwam voor Nike SB. Eigenlijk was de sneaker bedoeld als basketbal schoen, maar hij werd al snel geliefd onder de skateboarders. Nike SB heeft met de Dunk dan ook al verschillende mooie successen beleefd. Laat staan de prachtige samenwerkingen die het model heeft gehad. Gelukkig staat het model dan ook niet op een laag pitje en zijn er al weer verschillende colorways onderweg.

De Details

Het is Nike SB weer gelukt om een ‘Dunk’ te creëren die er ontzettend clean uit ziet. Om te beginnen is de upper voorzien van zacht suède en heeft het een licht beige kleur. Daarnaast zijn zowel de tong als de midsole van de sneaker wit gekleurd. Vervolgens hebben ze een aantal details aangebracht waardoor ze extra diepte in de sneaker gecreëerd hebben. De outsole en de sockliner hebben een mahonie/bruine kleur, net zo als de omlijning van de tong en de veters van de sneaker. Tevens hebben ze deze kleur ook aangebracht bij de Swoosh op de zijkant. Deze Swoosh hebben ze wel gemaakt van een stevig leren stof. Ten slotte hebben ze een licht beige tonglabel geplaatst met het ‘Nike SB’ logo erin.

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer deze beauty gaat releasen. Wel kunnen we vertellen dat de sneaker naar verwachting zo’n €95,- zal gaan bedragen. Heb jij dit paartje in jouw sneakercollectie nodig en kan je niet wachten tot hij uit gaat komen, houd onze releasekalender dan goed in de gaten.


Nike SB Dunk Low Desert Sand Mahogany Release Date
Nike SB Dunk Low Desert Sand Mahogany Release Date
Nike SB Dunk Low Desert Sand Mahogany Release Date
Nike SB Dunk Low Desert Sand Mahogany Release Date
Images by: Lobby Skateshop