Skip to content
Upcoming

De Nike SB ‘Skunk Dunks’ keren terug in ‘420’ variant

16 april 2020 14:06
De Nike SB ‘Skunk Dunks’ keren terug in ‘420’ variant
Beluister dit artikel

420, ook wel bekend als International Weed day. Het is de dag waar Nike SB al jaren op in speelt maar wat eigenlijk pas echt startte met de Nike SB ‘Skunk Dunks’. De grunge achtige colorway die gebaseerd was op wiet werd bij veel Dunk liefhebbers een regelrechte grail. Tot op de dag van vandaag is de Skunk Dunks nog niet echt overtroffen in de 420 categorie. In 2020, terwijl de hype rondom de Nike SB Dunks weer hoger is dan ooit, wilt Nike het tij keren. Nike SB komt namelijk met een nieuwe Dunk High ‘420’ colorway.

De nieuwe ‘Skunk Dunks’ hebben veel vergelijkingen ten opzichte van het oude model. De colorway is namelijk reversed dus de kleuren die we zien zijn niet nieuw. In dit geval is het gehele bovenwerk van de sneaker uitgevoerd in een materiaal wat we zelden zien. Suede zien we wel vaker, maar langharig suède zien we zelden. In dit geval is het complete bovenwerk bedekt ermee.

De colorway van deze Nike SB Dunk High ‘420’ bestaat voornamelijk uit paarse kleuren. Het bovenwerk is opgesplitst in twee paarse kleuren terwijl de midsole en de laces weer net een andere kleur paars hebben. Over het bovenwerk loopt een groene swoosh waarvan de referentie vrij duidelijk is. De stitching in de midsole en de outsole hebben beide een gifgroene kleur.

Alhoewel Nike nog geen officiële release heeft bevestigd is het erg voor de hand liggend dat deze Nike SB Dunk High ‘420’ uit zullen komen op 20 april 2020. Gezien de nummering op de zijkant ziet het er ook naar uit dat er maar 420 paar sneakers van deze release uit zullen komen. Zeer exclusief dus! 

Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender voor eventuele updates over deze release. Je kunt hier ook terecht voor andere toekomstige releases.

Skunk Dunks
Skunk Dunks
Skunk Dunks
Images by: @J23