Skip to content
Upcoming

Isle en Nike SB komen met een artistieke Blazer Mid

31 maart 2020 17:20
Isle en Nike SB komen met een artistieke Blazer Mid
Beluister dit artikel

Door de hype rondom de Dunk Low is Nike SB zelf ook weer langzaam de hype categorie aan het overnemen. De Dunks en de Blazers vliegen je momenteel om de oren en dat is niet voor niks. De beruchte skating subcultuur leeft weer helemaal op en naar onze mening is dat meer dan terecht. Na wat tijd in de schaduw is het weer tijd om te schitteren en die keiharde Nike SB kicks weer uit de kast te trekken. Samen met Paul Shier heeft Nick Jensen na zijn vertrek bij Blueprint Isle opgericht. Het bedrijf is een samenhang tussen grafische kunstwerken en de aangevende skatecultuur in de jaren 90 en begin 2000. 

Tijdens het creatieve proces van de samenwerking tussen Isle en Nike SB zijn er verschillende modellen in overweging gebracht. In eerste instantie wilde ze het Nike Gato model gebruiken als basis. Al snel bleek dat het idee met de patch op dat model te lastig zou worden. Uiteindelijk bleek de Blazer Mid de perfecte basis te zijn voor deze collab.

Isle X Nike SB Blazer Mid ‘Patch’ | CW2186-001

Het model wordt uitgevoerd in een zwart suède bovenwerk. Over het suède zitten enkele lederen details, zoals de swoosh. Het tofste detail aan deze sneaker blijft toch nog wel de artistieke patch op de zijkant van de sneaker. De patch is gemaakt van een stoffig materiaal en is uitgevoerd in de kleuren blauw en wit. Ze hebben de patch een waterig/bleach effect gegeven wat keihard eruit knalt op het zwarte bovenwerk. Niet te vergeten dat de tekst Isle uiteraard aanwezig is in het wit op de patch.

De Nike SB Blazer Mid x Isle zal uitkomen op 4 april 2020 bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers, zoals 24/7 premium. De sneakers komen met de klassieke rainbow striped box. Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releaskalender voor het laatste sneakernieuws en updates over deze release.

Isle Skateboards X Nike SB Blazer Mid 'Patch'

CW2186-001 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders
Isle
Isle
Isle