Skip to content
Upcoming

Nike React Element 87 komt in een nieuwe colorway

7 mei 2019 15:56
Nike React Element 87 komt in een nieuwe colorway

Nike brengt momenteel aardig wat colorways uit van de RE 87 (React Element 87) en nu staat er weer een nieuwe colorway voor de deur.

Veel klassiekers van Nike zijn ontstaan door een simpele wens: hardlopen en wandelen comfortabeler maken. Nike’s RE 87 is hier een goed voorbeeld van. Tijdens het ontwerpen van de RE 87 werden er drukpunten gemeten bij mensen die de hele dag lopen. Uit het onderzoek bleek dat voeten enorm vermoeid raken door dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen. Vervolgens maakten de ontwerpers op deze plaatsen gaatjes in de zool en herhaalden ze het onderzoek met Nike React Foam voor nog meer comfort.

Qua vorm en materialen haalde Darryl Matthews (Nike Sportswear Innovation Designer) zijn inspiratie uit de Nike Internationalist uit 1983 en de Zoom Fly SP. Door middel van suède details, het Nike React logo en rubberen pods op de zool is de schoen een prestatiegerichte combinatie van oud en nieuw.

De details

Nike’s nieuwste colorway van de React Element 87 beschikt over ‘Volt’ en ‘Crimson’ gekleurde accenten. Deze accenten zijn gemonteerd op een deels transparante upper. De upper beschikt over een camouflage print. Op de tong staat in rode letters ‘Nike React’. Ook op de hak staat ‘Nike React’. Zowel op de zijkant van de sneaker als op de hiel bevindt zich een roodkleurige Swoosh. Op de hiel bevindt zich een neon gele pulltab met een reflecterende streep.

Het is nog niet mogelijk om deze sneaker te kopen in Europa. Ook is er nog geen exacte releasedatum bekend. Wij verwachten echter dat de sneaker rond 1 juni zal uitkomen via nike.com. Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de sneaker. Houd onze releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven.


Nike React Element 87 'Olive Camo'

CJ4988-200 · Prijs vanaf €102,-

Naar alle aanbieders
RE 87
RE 87
RE 87
RE 87
Images by Nike