Skip to content
Events

Nike On Air 2018 winnaar Seoul

11 februari 2019 13:29
Nike On Air 2018 winnaar Seoul

Gwang Shin is grafisch vormgever en ontwierp ook zijn eigen sneaker. Het resultaat hiervan is de Nike Air Max 97 Neon Seoul. Gwang Shin ziet overal kunst in en gebruikt dit met alles. Vorig jaar mei kreeg ook hij te horen dat hij één van de winnaars was van de Nike On Air 2018 contest. Hij vertaalde zijn verhaal naar een sneaker waardoor het een unieke sneaker is geworden.

Overal kunst in zien is precies wat Gwang Shin doet. Hij is grafisch vormgever en een grote sneaker freak. Design, familie en sneakers staan centraal in zijn leven. Door zijn interesse kreeg hij het idee om een eigen sneaker te ontwerpen. Twee interesses combineren en daarvan iets ontwerpen was een grote uitdaging. Gwang Shin werd vooral geïnspireerd door de neon borden en lichten in Seoul.

De basis van de schoen is voornamelijk zwart. Hierbij zijn neon kleuren gebruikt die Gwang inspireerde. De contouren van de sneaker zijn gebaseerd op het Taegeuk-symbool van de Zuid-Koreaanse vlag. Hiervan is een unieke combi gemaakt waardoor de sneaker helemaal zijn eigen verhaal heeft. De neon kleuren van de schoenen laten een beeld zien van de grote stad die ’s avonds helemaal oplicht. Hierbij zijn de kleuren neon rood en neon blauw gebruikt. Het logo van Nike is ingevuld met reflecterend grijs met een fel rode omlijning.

Wil je meer weten over het verhaal van de Nike Air Max 97 Neon Seoul? Kijk dan snel naar de video hieronder!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air Max 97 Neon Seoul, by Gwang Shin

Releasedatum: april, 2019
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Black / Neon Red / Neon Blue / Neon White & Grey

Images by Nike