Skip to content
Upcoming

Nike komt met ‘NBA 75th Anniversary’ pack

6 oktober 2021 09:30
Nike komt met ‘NBA 75th Anniversary’ pack

De NBA viert in 2021 zijn 75 jarig jubileum. Om dit te vieren, komt Nike met een ‘NBA 75th Anniversary’ pack bestaande uit Air Force 1 en Dunk Low modellen. Het pack wordt op 8 oktober 2021 gereleased.

De NBA

In de National Basketball Association, kortweg NBA, spelen de beste basketbal teams uit Amerika. De basketbalcompetitie werd in 1946 opgericht en is een van de grootste sport competities in de Verenigde Staten. In de NBA spelen 30 teams waaronder de Chicago Bulls, Los Angeles Lakers en de New York Knicks.

Michael Jordan Chicago Bulls
Michael Jordan voor de Chicago Bulls in 1992 l Foto van ©AP

De NBA heeft een rijke geschiedenis en een hoop beroemde basketbalspelers hebben carrière gemaakt in deze competitie. Zo speelde Michael Jordan 13 seizoenen lang voor de Chicago Bulls en speelt Lebron James al sinds 2003 in de NBA.

Nike wilt het jubileum van de NBA vieren met een aantal nieuwe modellen. Nike is een geliefd merk bij vele basketballers en heeft in het verleden ook al veel sneakers ontworpen voor op het veld. Denk hierbij aan de Air Jordan modellen en de Blazer Mid ’77.

Nike NBA 75th Anniversary pack

In het ‘NBA 75th Anniversary Pack’ hebben de modellen Dunk Low en Air Force 1 nieuwe colorways gekregen. In de Dunk modellen staan de NBA teams centraal. Zo hebben de teams Brooklyn Nets, Chicago Bulls en de New York Knicks hun eigen designs gekregen.

Nike Dunk Low ‘Chicago’

Nike Dunk Low NBA Diamond
Nike Dunk Low EMB Chicago – NBA 75th Anniversary

De Dunk Low ‘Chicago’ heeft zijn colorway te danken aan het basketbalteam de ‘Chicago Bulls’. Het team is in 1966 opgericht en heeft zes keer het NBA Championship gewonnen.

De teamkleuren van de Bulls zijn verwerkt in het model. Zo hebben de overlays een zwart met rode kleur gekregen en is de upper wit gekleurd. Op de hiel is het Nike logo gestikt en op het label op de tong is het NBA logo met ’75th Anniversary’ gestikt.

Nike Dunk Low EMB GS 'Chicago Bulls' - NBA 75th Anniversary

DO6288-100 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low EMB 'Chicago Bulls' TD - NBA 75TH Anniversay

DC9562-100 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low EMB 'Chicago Bulls' PS - NBA 75th Anniversary

DC9564-100 · Prijs vanaf €66,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low ‘Brooklyn Nets’

Nike Dunk Low NBA Brooklyn Nets
Nike Dunk Low EMB ‘Brooklyn Nets’ – NBA 75th Anniversary

De Nike Dunk Low ‘Brooklyn Nets’ brengt ode aan het gelijknamige basketbalteam. De Nets spelen sinds 2012 onder hun huidige naam en hadden hiervoor de naam ‘The New Jersey Americans’. Ook in deze Dunks komen de kleuren van het team terug. De donkerblauwe kleur van de Nets is terug te zien op de overlays en de swoosh. Op de hiel is het team logo van de Nets gedrukt.

Nike Dunk Low EMB 'Brooklyn Nets' - NBA 75th Anniversary

DD3363-001 · Prijs vanaf €109,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low EMB 'Brooklyn Nets' GS - NBA 75th Anniversary

DO6288-001 · Prijs vanaf €77,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low ‘Knicks’

Nike Dunk Low NBA New York Knicks
Nike Dunk Low EMB ‘Knicks’ – NBA 75th Anniversary

De laatste Dunk Low in het rijtje is die van de New York Knicks. Het team is in 1946 opgericht en heeft twee NBA Championships gewonen. De Dunk heeft een zwarte upper gekregen met rode overlays. De donkerblauwe kleuren van het team komen terug op de swoosh en heeltab. Op het label op de tong is het ‘NBA 75th Anniversary’ gestikt.

Nike Dunk Low EMB 'NY Knicks' - NBA 75th Anniversary

DD3363-002 · Prijs vanaf €74,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 ’07 LV8 ‘Lakers’

Nike Air Force 1 NBA Lakers
Nike Air Force 1 ’07 LV8 ‘Lakers’ – NBA 75th Anniversary

Naast de drie Dunk Lows, geeft Nike ook het Air Force 1 model verschillende colorways. De eerste colorway is geïnspireerd op basketbalteam de ‘Lakers’ uit Los Angeles (1947). De blauwe en paarse kleuren van de club logo zijn terug te vinden in het silhouet van de Air Force 1. De letter ‘L’ is terug te vinden op de heeltab en verwijst naar de club.

Nike Air Force 1 Low '07 LV8 'Lakers' - NBA 75th Anniversary

DC8874-101 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Low ‘Black’

Nike Air Force 1 Low NBA Black
Nike Air Force 1 Low ‘Black’ – NBA 75th Anniversary

Een andere Air Force 1 low model uit het ‘NBA 75th Anniversary’ pack is dit zwart met rode model. In tegenstelling tot voorgaande sneakers is dit paartje niet verbonden met een basketbalteam. De neus en mudguards van het model hebben een zwarte leren look gekregen. De rode swoosh contrasteert mooi met de grijze quarter. Op het label op de tong is wederom weer het NBA-logo te zien.

Nike Air Force 1 Low 'Black' - NBA 75th Anniversary

DC8874-001 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force High

De laatste modellen uit het ‘NBA 75th Anniversary’ pack zijn twee Air Force 1 High colorways. Deze paartjes zijn ook niet verbonden met basketbalteams. De ‘Chile Red’ heeft een zwart met rode colorway gekregen. De neus, hiel en veterpand delen alle drie een zwarte colorway. Deze contrasteren goed met de rode mudguard en de witte swoosh.

Op de veters zit een zilveren vetertag met een diamantje erin gegrafeerd. Dit diamantje refereert naar het 75-jarige jubileum van de NBA.

Nike Air Force 1 High NBA Chile Red
Nike Air Force 1 High ‘Chile Red’ – NBA 75th Anniversary

Nike Air Force 1 High 'Chile Red' - NBA 75th Anniversary

DC8870-001 · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders

De laatste in dit rijtje is de ‘Royal Blue’. Dit hoge Air Force 1 paartje heeft een wit met donkerblauwe colorway. De sneaker heeft een ‘Royal Blue’ mudguard en quarter. Ook is de blauwe kleur terug te zien op de hiel en de buitenzool. Evenals de ‘Chile Red’, heeft het model een zilveren vetertag en ‘NBA 75th Anniversary’ label op de tong.

Nike Air Force 1 High NBA Royal Blue
Nike Air Force 1 High ‘Royal Blue’ – NBA 75th Anniversary

Nike Air Force 1 High 'Royal Blue' - NBA 75th Anniversary

DC8870-100 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

De sneakers uit het ‘NBA 75th Anniversary’ pack zullen op 8 oktober 2021 gereleased worden. Houd onze releasekalender in de gaten om deze paartjes niet te missen. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook om zo up-to-date te blijven van de laatste nieuwsberichten.