Skip to content
Upcoming

Nike komt met een basketbal thema voor de ‘Air Force 1’

7 juni 2019 13:29
Nike komt met een basketbal thema voor de ‘Air Force 1’

Decennia lang is basketbal al een ontzettend belangrijke sport voor Nike. Al verschillende legendes in deze sport hebben onder contract gestaan bij Nike, als ze niet nog steeds onder contract staan. Denk bijvoorbeeld aan Michael Jordan, Kobe Bryant en Lebron James. Nike speelt dan ook graag in op deze sport. Ditmaal hebben ze het iets anders aangepakt dan normaal. In plaats van een samenwerking met een basketbalster, hebben ze gekozen voor een ‘Air Force 1’ met een basketbal thema.

Toen de designer Bruce Kilgore de ‘Air Force 1’ ontwierp was de intentie om een nieuwe basketbal schoen te maken. Al heel snel werd deze sneaker op straat geliefd en werd het een lifestyle sneaker. Iedereen had en heeft dit paartje in zijn of haar sneakercollectie. Nike heeft hier dan ook toonzettend veel successen aan beleefd. Er zijn natuurlijk ook al verschillende samenwerkingen geweest met dit model. Vorig jaar kwam Travis Scott nog met zijn eigen ‘Air Force 1’. Dit werd natuurlijk een groot succes.

De details

De gigant heeft bij deze colorway een paar leuke unieke details toegevoegd. Laten we beginnen bij de echte ‘eye-catcher’ van het silhouet. Nike heeft drie Nike basketbal lace locks op de veters geplaatst in de kleuren wit, oranje en bruin. Vervolgens heeft de upper een wit gekleurd synthetische basis. Deze basis heeft op de voorkant nog leren overlays die ook wit gekleurd zijn. Daarnaast hebben ze op de heel van de sneaker een leren basis aangelegd in een oranje kleur. De Swoosh is daarentegen lichtblauw van kleur, net zoals de heel tab. Deze combinatie doet je denken aan de NBA All-Star Game uit 1996. Ten slotte heeft de sneaker de traditionele witte zool eronder liggen.

Helaas kunnen we jullie nog niet vertellen wanner deze beauty uit gaat komen. Wat we gelukkig wel weten is dat de sneaker zo’n €110,- gaat bedragen. Ben jij een groot basketbal fan of vind je de sneaker er gewoon clean uitzien en ben je benieuwd wanneer deze gaat releasen? Aarzel dan niet en houd onze releasekalender goed in de gaten.


Nike Air Force 1 SE 'Aqua Clay'

AA0287-106 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike