Skip to content
Newsfeed

Nike komt met een Africa-inspired Air Jordan 1 Mid

24 januari 2022 21:00
Nike komt met een Africa-inspired Air Jordan 1 Mid

De Air Jordan 1 Mid komt met een Africa-inspired colorway. De sneaker combineert verschillende dieren motieven in het bovenwerk. De sneaker heeft nog geen officiële releasedatum. We kunnen we het paartje in 2022 verwachten.

De Air Jordan 1 Mid verwelkomt een nieuwe colorway. De AJ1 Mid haalt zijn inspiratie uit zijn voorganger; de Air Jordan 1 High. Deze sneaker werd in 1985 uitgebracht en was voornamelijk op het basketbalveld veel te vinden. De Mid versie volgde het OG model en kwam in de 2000s uit.

Nu krijgt het paartje er een nieuwe colorway bij. Het aankomende paartje combineert verschillende materialen op het bovenwerk. De upper is van leer en kleurt bordeaux rood. De overlays kleuren verschillende tinten rood en bruin. De mudguard bij de neus kleurt lichtbruin en heeft een gestreept motief. Ook komt dit motief terug op de hiel.

De kraag heeft een gekreukelde look gekregen en kleurt dieprood. Op de hiel en neus is een ander dierenpatroon in het leer gezet. Deze lijkt inspiratie te halen uit de huid van een olifant. De Swoosh op het middenpaneel kleurt wit en is van cracked leer. Op de hiel is het silhouet van Afrika op het label gestikt.

De Africa-inspired Air Jordan 1 Mid heeft nog geen officiële foto’s of releasedatum. Wel kunnen we de colorway in 2022 verwachten.

Air Jordan 1 Mid Africa
Air Jordan 1 Mid Africa
Air Jordan 1 Mid Africa
Air Jordan 1 Mid Africa