Skip to content
Upcoming

Nike komt met een aangepaste Air Jordan 8 ‘White Aqua’

13 augustus 2019 16:51
Nike komt met een aangepaste Air Jordan 8 ‘White Aqua’

NikeCourt liet deze week haar nieuwe herfst collectie zien aan het grote publiek in New York. Naast een aantal tennis kledingstukken, sneakers en accessoires was het een Air Jordan die de meeste aandacht trok. De Air Jordan 8 ‘White Aqua’ is namelijk opgenomen in de herfst collectie van NikeCourt. Hier was echter wel een belangrijke aanpassing voor nodig.

Een nieuwe zool

Een basketball sneaker uit 1993 is natuurlijk niet de ideale tennis sneaker en had daardoor een belangrijke aanpassing nodig. De sneaker heeft daarom de zool van een echte tennis sneaker overgenomen. Namelijk die van de NikeCourt Air Zoom Zero. Hierdoor is de sneaker helemaal klaar om het Tennis Court te veroveren.

De rest van de sneaker is precies zoals de originele versie van de Air Jordan 8 ‘White Aqua’. Natuurlijk met de kenmerkende straps waarmee de sneaker strakker kan worden aangetrokken. Ook de heerlijke details van de sneaker zijn bewaard gebleven. Kijk bijvoorbeeld naar de muduard, midsole, tong en voering van de sneaker. Hier zijn de blauwe, gele en witte kleuren heerlijk aanwezig en nemen ze je mee terug naar 1993. Dit was namelijk het jaar dat de Air Jordan 8 voor het eerst uit kwam.

Sloane Stephens

Het model voor deze sneaker was Sloane Stephens. Dit aanstormende tennis talent uit Amerika speelde het liefst op gravel en met haar verwoestende rechter backhand wist ze al zes WTA titels te veroveren en in 2017 won ze zelfs de US Open. Een leuk feitje, Sloane Stephens is in hetzelfde jaar geboren als dat de Air Jordan 8 voor het eerst uit kwam.

De release

De gehele NikeCourt collectie is geïnspireerd op basketbal en zal op maandag 19 augustus uitkomen. Naast de Air Jordan 8 zullen er ook nog verschillende polo’s, jassen en broeken uitkomen. De gehele collectie is beschikbaar via nike op 19 augustus.


Air Jordan 8 'White Aqua'
Air Jordan 8 'White Aqua'