Upcoming

Nike Joyride, de nieuwste demping Technologie

25 juli 2019 13:12
Nike Joyride, de nieuwste demping Technologie

Nike is de laatste tijd bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe demping technologie. Iedereen kent natuurlijk wel de Nike Air en Nike React demping. Hier voegt Nike nu een derde technologie aan toe, namelijk Nike Joyride.

Deze technologie geeft je het gevoel alsof je op bubbels rent. Dat is ook niet zo gek, want er zijn letterlijk balletjes in de zool verwerkt. Deze balletjes zijn gemaakt van TPE, een copolymeer van plastic en rubber. De TPE kralen worden geplaatst in 4 verschillende pods die in de zool verwerkt zijn. De verspreiding hiervan is afgestemd op de prestatiebehoeften tijdens een run. De hiel heeft namelijk vaak het meest te verduren aangezien deze plaats de eerst klap op de grond moet opvangen. Daarom worden op die plek ook de meeste TPE kralen geplaatst. Onder de voorvoet vind je juist minder kralen omdat deze plaats de vooruitgaande beweging makkelijker zal maken.

Nike Joyride Cushioning Innovation and Nike Joyride Flyknit Run Official Images 22

Nike Joyride creëert een dynamisch voetbed die zich volledig aanpast aan de vorm van jouw voet. Hierdoor ervaar je een optimale schokabsoptie die enorm licht aan de voet is en ook nog eens veel energie teruggeeft tijdens het lopen.

Wat vooraf ging aan Nike Joyride

Dat Nike altijd bezig is met nieuwe innovaties is niks nieuws. Dat betekent dat er dus ook een hoop tests zijn uitgevoerd voordat het uiteindelijke resultaat naar voren is gekomen. Voordat het TPE materiaal is gekozen om te gebruiken voor de kralen, zijn er 150 materialen volop getest. Ditzelfde geldt ook voor de 4 pods die geplaatst zijn in de zool. In eerste instantie werden alle kralen verwerkt in de zool zonder deze te verdelen in verschillende pods. Door dit te testen kwam naar voren dat er ook kralen op plaatsen konden komen waardoor het lopen juist ongemakkelijk werd. Dit probleem heeft Nike dus weten op te lossen door het gebruik van de 4 pods.

De Nike Joyride technologie zal als eerste verschijnen op de nieuwe Nike Joyride Run Flyknit. Deze sneaker is ontwikkeld voor alle hardlopers en biedt een enorm zachte demping. Het maakt niet uit of je al een flink aantal marathons op je naam hebt staan of nog een beginneling bent, iedereen kan gebruikmaken van deze vernieuwde technologie.

Nike Joyride Cushioning Innovation and Nike Joyride Flyknit Run Official Images 17

Vanaf donderdag 15 augustus zal dit model een wereldwijde release krijgen. Is de Nike Joyride Run Flyknit niet helemaal jou sneaker, wacht dan nog iets langer. Deze technologie zal namelijk verschijnen op vele andere silhouetten. Blijf dus vooral onze releasekalender in de gaten houden. Bekijk hieronder de foto’s en check welke colorways er zullen verschijnen van de Nike Joyride Run Flyknit!


Nike Joyride
Nike Joyride
Nike Joyride
Nike Joyride
Images by: Nike

The Turnover