Skip to content
Upcoming

Nike Give Fresh Air: The Game Show tijdens Air Max Day

22 maart 2022 14:00
Nike Give Fresh Air: The Game Show tijdens Air Max Day

Nike viert de Air Max Day met Give Fresh Air: The Game Show. Op 26 maart 2022 is het weer Air Max Day en dit wordt groots gevierd. Dit jaar komt Nike met een bijzonder spel in de SNKRS app. Met Give Fresh Air: The Game Show wilt Nike de sneaker community samen brengen.

Air Max Day

Op 26 maart 2022 is het weer Air Max Day. Dit jaar wordt de Air Max 1 in het zonnetje gezet. Het model viert zijn 35th anniversary en om dit te vieren, komt Nike met drie colorways op Air Max Day. De drie sneakers zijn locatiegebonden. In Europa wordt de Nike Air Max 1 AMD ‘La Ville Lumiere’ – EU Exclusive gereleased.

Nike Air Max 1 La Ville Lumiere
Nike
Nike Air Max 1 La Ville Lumiere

Naast de release van de ‘La Ville Lumiere’ komt Nike ook met een bijzonder spel. In Give Fresh Air: The Game Show wilt Nike de sneaker community over de hele wereld samen brengen. In het live spel strijden teams uit verschillende steden samen. Ook kunnen members via de SNKRS app meespelen.

Give Fresh Air: The Game Show

Onder de naam ‘Give Fresh Air’ komt Nike met een online spel dat geld opbrengt voor goede doelen en de sneaker community samen brengt. In het spel strijden spelers uit de steden Berlijn, Londen en Amsterdam tegen elkaar. Met het spel worden locale organisaties en doelen gesteund.

Met Give Fresh Air: The Game Show wilt Nike laten zien hoe belangrijk de community rondom sneakers is. Volgens Nike is het belangrijk om de real life connecties in de sneakerwereld staande te houden en stimuleert dit met The Game Show. Nike: “We want to bring joy and the feeling of community back through an interactive moment.”

In 2019 begon Nike met de Give Fresh Air campagne en steunde het merk lokale organisaties in de sneaker scene. Ook dit jaar wordt er geld opgehaald voor lokale organisaties in de steden Berlijn, Londen en Amsterdam.

Het spel

Tijdens Air Max Day op 26 maart 2022 zal het spel in London plaats vinden. De drie teams representeren de drie Europese steden die hierboven benoemd zijn. Elke stad strijdt voor een eigen lokale organisatie en brengt hier geld voor op.

Het spel wordt met live publiek gespeeld. Ook kunnen Nike members via polls meespelen in de SNKRS app. Het spel bestaat uit 3 rondes. In elke ronde worden er vragen gesteld en mag het publiek participeren met The Game Show. Tussen de rondes zijn er pauzes met polls en DJ sessies.

In de dagen voorafgaand aan Air Max Day worden de teams van Give Fresh Air: The Game Show geïntroduceerd. In de SNKRS app toont Nike polls en zien we de opkomende Air Max 1 voorbij komen.

SNKRS app

Het spel zal te volgen zijn via de SNKRS app. Ook komt de Nike Air Max 1 AMD ‘La Ville Lumiere’ – EU Exclusive tijdens Air Max Day uit. Met dit model wilt Nike de jonge en oude generatie verenigen. Zo heeft de classic een moderne look gekregen wat de twee generaties samenbrengt. “Built yesterday, relevant today, inspiring tomorrow”, aldus Nike.

Naast de ‘La Ville Lumiere’ komt ook Concepts met een tweede colorway van de Air Max 1. Op 26 maart komt de Concepts x Nike Air Max SP uit. Deze sneaker combineert verschillende motieven en heeft een opvallend design.

Download de SNKRS app om op de hoogte te blijven van Give Fresh Air: The Game Show en de releases van de Air Max 1’s.

Nike Give Fresh Air The Game Show