Skip to content
Upcoming

Nike Blazer Mid ’77 Vintage is er in een nieuwe colorway

28 juni 2019 12:56
Nike Blazer Mid ’77 Vintage is er in een nieuwe colorway

Nike heeft hun Blazer Mid teruggebracht in een gewaagde colorway. De sneaker beschikt over krachtige tinten van rood, groen, geel en beige. Eerder kwam het model ook al uit in samenwerking met sacai, maar die uitvoering was iets dynamischer. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat er ook een grijze colorway zal uitkomen.

De Nike Blazer is één van de oudste sneakers uit de geschiedenis van Nike. De sneaker is vernoemd naar het basketbalteam van Portland toen het mee ging spelen in de league. Van origine is het model een basketbal schoen sinds 1972. Ondertussen is de Blazer zo populair dat hij tegenwoordig vooral word gedragen als casual lifestyle. Ook is de sneaker erg populair geworden onder de skateboarders. Dit silhouet word enorm geprezen door zijn minimalistische look en de Blazer is onderdeel geweest van vele samenwerkingen met onder andere Supreme, Off-White en Stussy.

Nike Blazer Mid ’77 Vintage ‘Multi’ | CI1167-600

De kleurrijke upper is volledig gemaakt van suède. Deze suède upper roept herinneringen op van de ‘Ugly Dunkling’ serie van de begin jaren 2000. Hierin werd de low-top Dunk opgebouwd in zijn eigen gemengde paletten op het zachte suède materiaal. De buitenkant van de upper beschikt over een gele kleur met hieronder een kleine rode rand. De binnenkant beschikt over een rode kleur. Beiden kleuren sluiten op elkaar aan op de hak. Hier overheen loopt een blauwe suède overlay die de kleuren verbind. Op de toebox bevind zich een blauwe en een beige kleur. Deze beige kleur loopt door op de tong. Als finishing touch beschikt het vetersysteem over een groene kleur.

De sneaker is nu verkrijgbaar bij Baskèts voor €100,-. Benieuwd naar hoe de sneaker eruit ziet? Check de foto’s hieronder. Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender te checken voor upcoming releases.


Nike Blazer Mid '77 Vintage Suede 'Multi'

CI1167-600 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders
Blazer Mid
Blazer Mid
Blazer Mid
Blazer Mid
Images by Baskèts