Skip to content
Upcoming

Nike beschermt toekomst met de Move to Zero kledinglijn

19 februari 2020 15:43
Nike beschermt toekomst met de Move to Zero kledinglijn

Nike heeft een kledinglijn genaamd Move to Zero ontworpen die helemaal groen en duurzaam is, zij streven naar een toekomst zonder afval en minder CO2-uitstoot. Met de kledinglijn hebben ze alleen gebruik gemaakt van gerecyclede producten en duurzame materiaalproducten. Nike is één van de grootste sportmerken die er bestaat, daarom weten zij ook dat ze een groot bereik hebben. Zij willen alle atleten van dienst zijn en dit willen ze ook nog over 100 jaar doen.

Move to Zero

Het is inmiddels al wel bekend dat we problemen hebben op aarde, er zijn teveel negatieve invloeden die onze natuur aantasten. Nike is daar maar al te goed bewust van en is daarom bezig met een campagne genaamd Move to Zero. In het nieuwe distributiecentrum dat ze hebben gebouwd, draait alles nu op hernieuwbare energie en 95% van het productieafval wordt al gerecycled. Ze maken gebruik van de aarde om ervoor te zorgen dat ze op groene energie draaien.

De kledinglijn

Ze hadden al eerder de Flyknit uitgebracht die geweven is, hiervoor hebben ze minder materiaal voor moeten gebruiken. Dit willen ze doorzetten met een kledinglijn. De kleding is erg klassiek en simpel. De shirts, hoodies, joggers, shorts en zelfs een jurk zijn allemaal gemaakt van een mix van gerecycled polyester en duurzaam katoen. De bedoeling hiervan is om er voor te zorgen dat er zo weinig afval overblijft. Nike heeft ervoor gezorgd dat de kleding bestaat uit ultieme comfort, zoals wij dat gewend zijn van het sportmerk. Door de gerecyclede materialen is Nike weer een echte koploper.

Release

De collectie zal vanaf aankomende zomer verkrijgbaar zijn, wanneer precies is nog niet bekend gemaakt. Wil jij nou ook iets bijdragen? Je kan je oude sneakers recyclen in één van de Nike locaties. Dit wordt gebruikt voor sportondergronden of performanceproducten.

Ook altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers? Houd onze releasekalender in de gaten.


Images by Nike