Skip to content
Upcoming

De Nike Air VaporMax 2020, het nieuwe Vapormax model

9 februari 2020 18:00
De Nike Air VaporMax 2020, het nieuwe Vapormax model

Alweer bijna drie jaar geleden, op Air Max Day werd de Nike Air VaporMax voor het eerst uitgebracht. Door de afgelopen drie jaar heen is het model talloze keren uitgebracht. Van collabs tot complete hybrids, voor de VaporMax is niks te gek. Naast het drie jarige bestaan van de VaporMax in 2020 is dit jaar ook weer de Olympische spelen. Om dit heugelijke feit te vieren heeft Nike besloten een exclusieve Flyease VaporMax uit te brengen, de Nike Air VaporMax 2020.

Het gloednieuwe model behoudt het orignele DNA van de VaporMax goed in stand. Toch zien we een hoop nieuwe aanpassingen op het bovenwerk. De meest benoemswaardige is toch wel het materiaal wat gebruikt wordt. Zo is 75% van het Flyknit gemaakt van afval. De inspiratie van de kleuren kwam van een ‘Bird view‘ over een vuilnisbelt.

Naast het nieuwe flykniw materiaal is er ook een volledig nieuwe heel ontwikkeld voor de Nike Air VaporMax 2020. Zo zien we een stevig golvend ruberen cap met hierin een dikke veter met Nike branding. Het doel van deze heel is dat de voet beter op zijn plaats blijft zitten.

De laatste lace-technologie, Flyease, zorgt ervoor dat de sneakers niet meer gestrikt hoeven te worden. Met het nieuwe systeem kan de dragen de sneaker heel snel aan en uit doen zonder zijn comfort te verliezen.

De nieuwe Nike Air VaporMax 2020 zal verschijnen gedurende de Olympische spelen in de zomer van 2020. We kunnen al bevestigen dat er twee colorways van het nieuwe model zullen uitkomen. Een ‘Multicolor Ice Blue’ en een ‘Multicolor USA’ colorway. Blijf de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten houden voor updates over dit nieuwe model.

Nike Air VaporMax 2020
Nike Air VaporMax 2020
Nike Air VaporMax 2020