Skip to content
Upcoming

De Nike Air Tech Challenge 2 keert terug in een ‘Black Lava’ colorway

15 februari 2020 18:00
De Nike Air Tech Challenge 2 keert terug in een ‘Black Lava’ colorway
Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

Alweer 30 jaar geleden werd de Nike Air Tech Challenge 2 voor het eerst uitgebracht. De sneaker was ontworpen met de opvallende tennisspeler Andre Agassi. Naast de samenwerking op de Tech Challenge 2 was Nike ook de sponsor van deze iconische sportman.

Het model is gebaseerd op de uitstraling en de persoonlijkheid van de tennisser. Zo droeg Andre tijdens zijn carrière altijd opvallende kleding gecombineerd met meestal een felle kleur. In het model zien we dit terugkomen door het gebruik van meerdere basiskleuren in combinatie met een opvallende felle kleur.

Het Model is vorig jaar voor een lange tijd weer eens op de markt gekomen. Hij werd toen der tijd uitgebracht in de originele ‘Hot Lava’ colorway. Voor de volgende Nike Air Tech Challenge 2 heeft Nike een variant van de originele colorway gemaakt, namelijk de Black lava.

Op de leaked foto’s zien we dat de klassieke kleuren wel gebruikt zijn voor het model. Het bovenwerk, op de felle rode kleuren na, zijn omgedraaid. Zo is de voornaamste kleur van het bovenwerk zwart en hier overheen zitten de witte en grijzen details verspreid over de gehele sneaker.

Het volledige bovenwerk is gemaakt van synthetisch leer. Hier overheen zitten wel een aantal verstevigingen die gemaakt zijn van plastic. Deze verstevigingen zijn voornamelijk bedoeld om de kracht van de veters verder door te laten lopen naar de onderkant van de sneaker.

Momenteel zijn we nog niet 100% zeker van deze release, aangezien hij nog niet is bevestigd door Nike. Houdt onze Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste sneakernieuws.

Nike Air Tech Challenge
Nike Air Tech Challenge