Upcoming

Nike Air Max 97 krijgt een Nintendo geïnspireerde colorway

9 juli 2019 11:49
Nike Air Max 97 krijgt een Nintendo geïnspireerde colorway

Nike zal binnenkort een nieuwe colorway uitbrengen van het Air Max 97 model. Wat bijzonder is aan deze colorway, is dat de colorway is geïnspireerd door de Nintento 64 uit de jaren ’90.

In 1997 debuteerde de Nike Air Max 97. Ontwerper Christian Tresser gaf de sneaker een strak design door het model een op Japanse bullet treinen geïnspireerde look te geven. Ook was de Air Max 97 Nike’s eerste sneaker die over een Air Unit beschikte onder de gehele voet. Bij het debuut van het model leek het ontwerp niet helemaal in de smaak te vallen. De sneaker bracht zelfs minder dan een jaar in de winkels door. Echter viel de Air Max 97 wel erg in de smaak in Italië.

In 2017 bestond de sneaker 20 jaar en dit vierde Nike groots. Zij markeerde dit jubileum door vele colorways en samenwerkingen uit te brengen op dit model.

Een jaar voor de release van de Nike Air Max 97 kwam de Nintendo 64 uit. De spelcomputer die de wereld van videogames in één klap veranderde. Nike kwam met het idee om een nostalgie gevulde kijk op de Air Max 97 uit te brengen in een colorway die is geïnspireerd op de legendarische console.

Nike Air Max 97 ‘Nintendo 64’ | CI5012-001

Een simpele grijze kleur word gebruikt als basis van de colorway die is geïnspireerd op de Nintendo 64. Deze basis is gemaakt van mesh en over deze basis lopen lederen overlays als knipoog naar de controller. De mudguards beschikt over een driehoekig spatbord, ook in een grijze kleur. Blauwe, gele, groene en rode accenten zijn verspreid over de upper, midsole en outsole. De kleuren zijn kenmerkend aan de knoppen van de controller en het N64 logo.

Op de tong bevind zich een pull tab en hierop zijn 3 kleine puntjes te vinden. Deze 3 puntjes zijn gebaseerd op de drievoudige controller jack aan de voorzijde van het systeem. De badges op de tong zijn uitgerust met de woorden ‘Reset’ en ‘Power’. Achter op de heel pull tab staat er in een Nintendo geïnspireerde tekst hit ‘Air Max’.

Als finishing touch heeft Nike een zwart-wit bedrukte binnenzool die over het ESRB spelbeoordelingspictrogram beschikt. Echter hebben de zit logo omgezet in een Nike logo met de tekst ‘Designed in 1997’.

Nike heeft nog deze colorway nog niet officieel bevestigd, maar wij verwachten dat deze toffe colorway binnenkort zal uitkomen via nike.com. Wel zijn er foto’s naar buiten gekomen van de colorway, ben jij benieuwd hoe de sneaker eruit ziet? Scroll dan naar beneden. Vergeet ook niet om dagelijks even Sneakerjagers te checken voor het laatste sneaker nieuws.


Nike Air Max 97 'Nintendo 64'

CI5012-001 · Prijs vanaf €272,-

Naar alle aanbieders
97
97
97
Images by Nike

The Turnover