Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 270 React komt in 7 colorways

7 juni 2019 14:28
Nike Air Max 270 React komt in 7 colorways

Kort geleden werd het Amerikaanse dames voetbalelftal gezien met een nieuw silhouet van Nike, genaamd de Air Max 270 React. Kenmerken van Nike zijn onder andere de Air Unit en het React foam. Nike heeft voor dit nieuwe model deze twee technologieën samengevoegd en hebben hier een indrukwekkende sneaker uit voort gebracht.

Nike heeft officieel de Air Max 270 React aan het licht gebracht. Het silhouet is een mix van smooth en veerkrachtig foam en een opvallende Air Unit. Onder leiding van Dylan Raasch (Nike Sportswear Design Director) blijft Nike met dit nieuwe design de grenzen verleggen. Ook leggen zij de lat erg hoog voor concurrenten in de sneaker industrie.

De Air Max 270 React heeft wat weg van de Air Max 93. De Air Max 93 werd ontworpen door Tinker Hatfield. Het model was de eerste sneaker met een wrap-around Air Unit. Verder heeft het silhouet een dynamisch fit systeem met een verlengde neopreen achterkant. Ook kwam er een reeks aan moderne colorways. De verfijnde vormen weerspiegelen het oorspronkelijke model, samen met extra touches op de voorvoet en de mudguard. De overlay op de toe-box is een hoofdelement van de Air Max 270, deze is ook terug te zien op de AM 270 React. Echter komt het dit keer in een soort vorm van waterdruppels. De samengaande groeven van het React foam zijn ook geïnspireerd op de midsole van de Air Max 93. Een leuk detail van de AM 270 React is de Swoosh. Deze valt namelijk gedeeltelijk weg door overlappende lagen.

De React Element 55/87 was één van 2018’s hotste sneakers. Ook deze modellen hebben wat kenmerkende details afgestaan aan het nieuwe model. De hak en de heel tab zijn kenmerkende details die zijn overgenomen van de React Element. Toch is het meest opvallende detail dat is overgenomen de eyestay. De ontwerpers van Nike hebben bewust gekozen voor een no-sew constructie door de materialen strak aan elkaar te bevestigen. Dit geeft de indruk van een traditionele cut-and-sew-stijl.

Nike introduceert de Air Max 270 React in een reeks van 7 colorways, geïnspireerd op kunst en de design geschiedenis. Op woensdag 3 juli 2019 brengt Nike de eerste twee colorways uit van de Nike Air Max 270 React via nike.com. Deze 2 colorways vieren het 100-jarige jubileum van de oprichting van Bauhaus. Ook zullen er na de eerste drop nog 5 andere colorways uitkomen. Echter zijn er nog geen releasedatums bekend voor deze colorways. Elk paar komt met een unieke design op de insole. Het nieuwe model zal een prijskaartje hebben van €150,-. Benieuwd naar foto’s van de colorways? Bekijk de foto’s hieronder! Vergeet ook niet om Sneakerjagers in de gaten te houden voor je dagelijkse sneakernieuws.