Skip to content
Upcoming

Fragment Design x Nike Air Force 1 High

10 februari 2020 12:07
Fragment Design x Nike Air Force 1 High

Vorige week zagen het oprichter en hoofddesigner van Fragment Design, Hiroshi Fujiwara, rondlopen op de upcoming Fragment x Air Jordan 34. Het blijkt nu dat Fragment Design en Nike naast de Air Jordan 34 ook nog een Air Force 1 High op de planning hebben staan. Het is niet de eerste keer dat het high-end merk en Nike samen een sneaker ontwerpen. De twee hebben al meer dan tien(!) modellen/colorways op hun naam staan. Voor de volgende release ligt de focus wederom op de Air Force 1, dit keer een High variant. 

De samenwerking zou niet met Fragment zijn als er geen vernieuwingen of aanpassingen aan het model zijn gedaan. De meest opvallende aanpassing is toch wel het vervangen van het traditionele vetermodel met de klassieke drie velcro straps.

De details van de Air Force 1 High x Fragment Design

Over het algemeen is de sneaker gemaakt van een boterzacht wit lederen materiaal. Dit materiaal is gebruikt voor het gehele bovenwerk. Toch zien we ook nog wat subtiele details.

Op de heel is namelijk een strap geplaatst met hierop ‘FRGMT’ en de signature Fragment lightning bolts. Deze strap loopt door tot boven de heel van de sneaker waar hij functioneert als pulltab, iets waarmee de sneakers gemakkelijk aangetrokken kunnen worden.

Waar we aan de buitenkant van de sneaker een lederen swoosh zien is dit aan de binnenkant anders. De achterkant van de swoosh loopt tot het heelpannel waarna het daarna overloopt in geperforeerde rondjes in het middelste paneel.

Op de foto’s is het niet heel goed zichtbaar maar het lijkt erop dat erop de heel ook Fragment branding is geplaatst.

Momenteel hebben we naast deze foto’s nog geen verdere informatie over deze collab van Fragment en Nike. Om up-to-date te blijven met het laatste sneakernieuws en de nieuwste sneaker releases check je de Sneakerjagers Releasekalender. We verwachten binnenkort meer informatie te hebben over Fragment Design x Nike Air Force 1 High.

Fragment Design
Fragment Design
Fragment Design